Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fredag og lørdag: Jula står for døra på Nerøra

JULAFO_1.JPG

Alt er klart for årets store juleforestilling på Orkanger. Lørdag klokka 18 og søndag klokka 14 kan du se "Jula for døra på Nerøra" i ny og forbedret utgave. Løp og kjøp billetter.

Her kan det bli utsolgt og fullsatt kinosal to dager på rad. Bildene er fra prøvene med store og små artister.

Dette er den lokale versjonen av et julespill med røtter i historien. Irene Volden laget fortellingen om Litj-Johan på Nerøra for over ti år siden. Boka ble en suksess, og nå er også teaterforestillingen i ferd med å etablere seg som en populær tradisjon. Skikkelsene er oppdiktet, men tidsbildet korrekt.

Fagerholt styrer
I år stiller Arne Fagerholt som regissør. Stykket tar oss ca 100 år tilbake i tid, til et Orkanger (Orkedalsøren) på vei fra bonde- og fiskersamfunn til industristed.

Katta i "Jula for døra på Nerøra" heter Minister Thams, og det er neppe tilfeldig. Thams eide hjørnesteinsbedriften Strandheim Bruk på denne tida. Han la den brått ned, noe som førte mange ut i arbeidsløshet og fattigdom. Christian Thams var den sterke mann på Orkanger.

Harde år
Fra den virkelige Orkanger-historien (Orkanger ble navn på stedet og en ny kommune i 1920) vet vi at Hermetikken til en viss grad oppveide tapet av "Bruket" noen år etter. Men først på 1930-tallet kom bedre tider med smelteverket.

Forestillingen er et samarbeid mellom koret Orklang og Orkdal kulturscene. Irene Volden står for manus og de fleste sangene, mens Ronny Kjøsen og Sturla Eide er ansvarlig for musikken.

Jakt på grisen
Olve Løseth spiller Litj-Johan, og Julie Runhaug Skaugen spiller lillesøstra hans.

Og hvor ligger dramatikken i dramaet? Jo, julegrisen Nappe greier å rømme før han skal ende sine dager på slaktebenken. Så starter jakta. Finner de ham? Blir det ribbe på julaften på Nerøra? Følg med.

10805601_10152503274192654_4824732111072447556_n.jpg

 (Foto: Orkdal kommune og Irene Volden).

 

Publisert 04.12.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse