Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kommentar: Orkdal Ap belønner illojalitet

DSC_0042.JPG

Ap har vært garantisten for å bygge Orkanger sentrum innenfra i tråd med Orkdal 2040. Nå ser den epoken ut til å være over:
Torsdag kveld premierte partiet Oddvar Kjøren og Tina Øyås med to av de seks sikre plassene foran høstens valg. De to brøt med Orkdal 2040 og partiets program for bare fire uker siden.

29. oktober (bildet over) trosset Kjøren og Øyås partiets vedtak og programmets intensjon ved å stemme for handelspark på Laksøra. Politikere i andre partier sørget for at de to Ap-utbryterne ikke sikret flertall for å spre sentrum.

Begge er ansatt i Coop Orkla Møre. Coop har investert på Laksøra nettopp i håp om at Orkdal kommunestyre skal bryte den røde streken.

Sammen med Amfi og Thon vil Coop Orkla Møre etter alt å dømme gjøre nye framstøt for omregulering i løpet av kommende periode. Orkdal Arbeiderparti møter den utfordringen med å forhåndskumulere utbryterne i eget parti.

Coop/Thon/Amfi har fått folk på innsida.

Ap har samtidig premiert illojalitet mot egen politikk. Bare seks politikere er sikret plass i det kommende kommunestyret for Ap. To av de seks er - utrolig nok - utbryterne.

Her er hele Aps valgliste foran 2015-valget, 38 politikere med de seks øverste på sikre plasser:

1. Finn Hoff, Songmoen
2. Trude Tevik Gulbrandsen, Skjøtskift
3. Knut Even Wormdal, Orkanger
4. Marit Mjøen, Orkanger
5. Oddvar Kjøren, Kjøra
6. Tina Kristiansen Øyås, Orkanger


Tormod S. Slupphaug, Fannrem
Mette Skog, Evjen
Per Helge Weiseth, Fannrem
Carina Rømme, Evjen
Øyvind Lund Lorentsen, Evjen
Julia Sivertsen, Orkanger
Thomas Eggan, Vormstad
Grethe Gravrok Sand, Orkanger
Gunnar Bergem, Øyum
Erika Dalen, Evjen
Atle Olav Sognli, Orkanger
Tone Haug, Fannrem
Inge Kristensen, Gjønnesen
Kjersti Lund Olsen, Evjen
Hallvard Erlandsen, Orkanger
Anne Rigmor Bakken, Råbygda
Fredrik Evjen, Råbygda
Heidi Vatn, Fannrem
Torodd Asphjell, Fannrem
Tove Bakk, Råbygda
Odd Ivar Jamtøy, Vasslia
Ann Karin Dyndal, Råbygda
Jan Erik Snildal, Evjen
Gislaug Hoff, Orkanger
Jan Arne Øberg, Råbygda
Marit J. Togstad, Orkanger
Joar Sognli, Råbygda
Berit By, Evjen
Trond Kusether, Vormstad
Liss Hege Syrstad, Orkanger
Helge Grødal, Råbygda
Lisa Ofstad, Gjølmeslien

I løpet av de neste fire årene får vi se om et splittet Ap skaffer flertall for å bygge ny handelspark utenfor sentrum. Gjennom torsdagens nominasjon har Orkdal Arbeiderparti slått fast at det ikke er nødvendig å ta hensyn til det partiet lover velgerne før valg.

Hans Kringstad

 

Publisert 28.11.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ap-velger 29.11.2014 12:50
Det er jo glimrende for samfunnsdemokratiet at Kringstad kritiserer de ulike partiene på måten han gjør det. Direkte, åpen kritikk basert på riktige faktaopplysninger.

Per Post 28.11.2014 16:38
Har dere ikke forstått at poletik er å snu kapa etter vinnen.

Arild Singstad 28.11.2014 14:51
Fantastisk !Er det mulig ?

Ola Sundli, Orkanger. 28.11.2014 14:47
Håper Øyås/ Kjøren snarest trekker seg fra Ap-lista, her er det snakk om tillit. Ola, Orkanger.

Jan-Rune erlandsen 28.11.2014 13:37
Orkanger Vel er såvidt meg bekjent en ideell organisasjon. Som politisk forum egner den seg dårlig, spesielt siden moderator i så stor grad har en egen agenda.

Kris Eriksen 28.11.2014 19:17
Syns det er helt greit at dette blir tatt opp på sidene til Orkanger Vel. Det gir et innblikk i hva som skjer i de politiske kulissene i Orkdal Kommune, og man får info som man kanskje ikke hadde fått tak i så lett andre steder. Det er jo ikke slik at lokalavisen skriver om alt. Alle har jo sin egen agenda, og det er bare å filtrere info man finner her.

Hans Kringstad 28.11.2014 14:31
Orkanger Vel er en ideell organisasjon som i år etter år har arbeidet for: 1. At Orkdal kommune skal følge egne planer for sentrumsutvikling. 2. At spesielt den røde streken skal respekteres. 3. At samfunnsinteresser skal gå foran økonomiske særinteresser i arealbruken vår. 4. Et åpent ordskifte. PS: Jeg har derfor ingen annen agenda enn Orkanger Vels styre, som både avgir formelle høringsuttalelser og skriver innlegg i avisa. Om jeg HAR en personlig agenda, er det å sørge for mest mulig åpenhet rundt politiske beslutninger, å begrense bakromspolitikken i Orkdal,og å motvirke at vikarierende og skjulte motiver avgjør viktige politiske spørsmål. Demokratiet dør uten åpenhet og kritisk søkelys, selv om folk selvsagt misliker at kritikk rettes mot egne interesser/eget parti. Mvh Hans K.

Jan-Rune Erlandsen 28.11.2014 17:12
På meg så virker den politiske kritikken ensidig rettet mot arbeiderpartiet og deres representanters beslutninger i enkeltsaker, med dine personlige betraktninger om agenda og vikarierende motiver. Noe som i stor grad virker som offentlig uthenging av personer som bruker mye tid og energi på Orkdals beste, ikke bare Orkanger. Er dette utrykk for meningene til et samlet styre i Orkanger vel? Jeg har til gode å se andres mening enn din egen i det som publiseres på Orkanger vel sine hjemmesider og det hadde vært ganske oppklarende å se en bekreftelse på hva Orkanger vel egentlig mener om denne personlige vendettaen du har.

Hans Kringstad 28.11.2014 19:06
1. Ensidig kritikk mot Arbeiderpartiet: Før er jeg alltid kritisert for å være for kritisk mot andre og for snill med Ap. Det skyldes nok at jeg er mer opptatt av standpunkter enn av personer/partier. 2: Personlig vendetta: Det var da voldsomt. Jeg kjenner begge de to politikerne, og synes saken er ubehagelig. Den handler om tunge prinsipper og ikke personlige forhold. Styret i Orkdal Ap har slått fast at de to brøt programmet, noe som er rimelig innlysende. Fire uker senere er de nominert på sikre plasser foran 32 andre kandidater. Det er fortjener mer oppmerksomhet enn det jeg gir saken her. 3: Styret i Orkanger Vel får svare selv. Styret har avgitt høringsuttalelser om kommuneplanen og andre planer som viser klart hvor Orkanger Vel står.

Krokky 29.11.2014 08:03
Enig med dæ Hans. Kordan ska vi klar å stem på et parti når flere i partiet går imot deres valgpolitikk!? Litt av poenget e væl at personene i samme parti har samme interesser og ikke egne interesser som går rett imot hva parti kjører på valgkampen.

Eva 28.11.2014 10:57
Det avgjør hvilket parti som får min stemme, det blir ihvertfall ikke Ap partiet, dessverre .Hvordan Ap partiet kan sette avhoppere så høyt oppe er ubeskrivelig

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse