Besøkstall

111 001 denne måneden

11 783 203 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vinterstille på Terna: Siste bilder før snø og is

DSC_0042.JPG

Seilbåtene er løftet på land til trygt vinteropplag. Bare noen hardføre fjordfiskere trafikkerer passasjen mellom Terna-moloen og Langbrua. Husene på Strandveien speiler seg i havnebassenget før isen fester grep.

Slik kan det se ut en lørdag formiddag:

DSC_0051.JPG 

Ser du fiskeren på bildet over? En lilla skikkelse står ved benken og sløyer dagens fangst mens sultne måker kretser over bryggene, klare for nådeløs kamp om hver tarm, hver lever og hvert hode.

DSC_0043.JPG

Turveien på moloen ut til fyrhuset må være en av de mest brukte i Orkdal. Her har du Orkdalsfjorden - i storm og stille - på utsida. Fredelige Nerøra befinner seg på innsida.

DSC_0063.JPG

Båtklubben Terna og Orkanger Vel finansierte bygget på moloen. Meldal videregående skole reiste det. Her er det lun utsikt uansett vær, og ei turbok med navn på besøkende og logg for luftttemperatur.

Over 15 000 (!) skrev seg inn de første tre årene etter åpninga sommeren 2011.

Terna er dugnad
Båtklubben Terna er en viktig institusjon på Orkanger, med betydning for folk langt utenfor stedet. Gjennom flere tiår har Terna vært en vedvarende dugnad. Dagens anlegg ble bygd på 1970-tallet, og siden har stadig nye ildsjeler brukt fritida si nede ved sjøen.

Slike dugnadsprosjekter får sjelden samme oppmerksomhet som lignende krafttak innenfor idretten.

Flere generasjoner dugnadsarbeidere har skapt et møtested med et enestående miljø. Terna fikk Orkanger Vels Trivselspris i 2007.

Dameklubben
Ta en titt på Ternas nettsider. Klubben har blant annet sikret gamle eksemplarer av medlemsbladet Terna-Nytt, som brakte mye interessant stoff fra Orkanger.

Du finner også oversikt over æresmedlemmer. Maritime miljøer kan fort bli mannsdomimnert, men slik har det aldri vært på Terna. Dameklubben er æresmedlem, og det er også Aslaug Hegglund Hauknes.

Til slutt - husene og speilet på litt nærmere hold en måned før sola snur:

DSC_0044.JPG

 

 

Publisert 23.11.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse