Besøkstall

66 716 denne måneden

17 050 861 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalsbanken stadion 1,5 mill dyrere

obs1_2.jpgDen ene av de to hjemmebanene til samarbeidsklubben Orkla FK har blitt 1,5 millioner kroner dyrere enn forutsatt. Orkdal IL søker derfor kommunen om garanti for et banklån på 5 millioner kroner. Det skjer et halvt år etter at kommunestyret garanterte for et lån på 3,5 millioner.

Totalprisen for Orkdalsbanken stadion har økt fra 12,5 til knapt 14 millioner kroner.

Orkdal IL Anlegg, der Jorodd Asphjell er leder, forklarer kostnadssprekken slik i søknaden til kommunen:

* Det er bygd en større tribune enn planlagt.

* Det er kostet på en del "finish", som for eksempel steinmur mot skråninger.

* Utbygging av "friidrettselement" - det vil si en 110-meters løpebane, lengdegrop og plass til høydehopp.

Det flotte anlegget ble offisielt åpnet den siste helga i august, blant annet etter en formidabel dugnadsinnsats. Da var lånebehovet anslått til 3,5 millioner kroner - mot altså 5 millioner i dag.

Mellom 2,5 og 3 millioner kroner vil komme inn i form av spillemidler. Restgjelda blir dermed 2 millioner kroner.

Orkdal kommune har nå to gedigne fotballanlegg, som delvis konkurrerer om leieinntekter og arenareklame. Før det ekstra låneopptaket var årlige renter og avdrag beregnet til 400 000 kroner på Orkdalsbanken stadion.

Også kunstgressbanen i Idrettsparken er fortsatt beheftet med gjeld. Den har latt seg betjene blant annet takket være gode leieinntekter. Kunstgressbanen har fortsatt monopol om vinteren fordi den er oppvarmet.

Bruken av banene er ett av flere følsomme tema i arbeidet med å berge samarbeidsklubben Orkla FK. Klubben står nå med to førsteklasses hjemmebaner. Etter utbyggingen av Orkdalsbanken stadion oppsto det umiddelbart diskusjon om hvilke kamper som skal gå hvor.

Orkdal sparebank krever kommunal garanti for å gi Orkdal IL lån. Det betyr at all risiko hviler på kommunen. Garantisøknaden må derfor behandles politisk.

 

 

 

 

 

Publisert 20.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse