Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Holmenkollåsen på Orkanger: Nå er 20 tomter solgt

Joplassen3.jpg

Etter fem kjappe salg de siste to ukene er det nå solgt 20 tomter på Joplassen. 26 er ledige. Den første har begynt å bygge: Matias Nyhus.

Bildet er tatt for tre måneder siden. Mye har skjedd i mellomtida både i terrenget og ved flere salg. Det nye boligfeltet tar form - høyt over den nye byen.

Salvesen & Thams solgte 11 tomter med en gang etter salgsstart for ett år siden. Deretter gikk det sakte en periode. Nå har plutselig fem kjøpere slått til i løpet av et par uker.

Joplassen:
Blir det første store villaområdet på Orkanger siden utbygginga i Hovsbakkan på 1980-tallet. Etter hvert skal det også komme rekkehus og blokker på tuftene etter plassen til Jo, en husmann under Hov gård.

De totalt 46 tomtene koster fra 700 000 til 1,2 mill. kr. etter størrelse. Prisene er svært lave sammenlignet med i Trondheim, der det knapt bygges annet enn blokker pga kravet om høy utnyttelse.

Kartet under viser hele boligfeltet med solgte tomter i rødt. Det er ikke oppdatert med de fem siste salgene. Matias Nyhus har startet arbeid på tomt 26. Den ligger ganske nær Ulvåsveien. Husene kommer snart opp.

Joplassen15_1.jpg

Les mer om Joplassen og andre boligprosjekt på komtilorkanger.

Reme-gården:
16 av 23 leligheter før byggestart. De tre toppleilighetene til 5,5 mill. kr. gikk ut med en gang. Heidi Hestnes og Jos Selbæk har kjøpt en av disse leilighetene. De ser fram til en urban tilværelse i kjernen av småbyen Orkanger.

Les mer om hvorfor Heidi og Jos vil bo i Reme-gården (rull litt ned i artikkelen).

Franslykkja:
Har kommet lengst av de store prosjektene. Det blir innflytting i mai. 17 av 25 leiligheter er solgt.

Les mer om Franslykkja.

Flest lokale kjøpere
De fleste kjøperne både på Joplassen, Franslykka og i Reme-gården hører til i Orkdal. Det store markedet ligger i Trondheim. Foreløpig ser det ut til at folk i storbyen ikke har oppdaget mulighetene sør for Børsa, selv om forskjellen i reisetid til Trondheim er minimal og Orkanger har bymessige kvaliteter de andre tettstedene mangler.

Orkdal kommune og Salvesen & Thams jobber med et prosjekt for bedre markedsføring av Orkanger og Orkdal. En markedsundersøkelse viser at folk i Trondheim vet lite om oss.

Franslykkja_1.jpg

Slik ser det snart ut på Franslykkja rett ved Rosenvik.

 

Publisert 05.11.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Slum Dog 05.11.2014 23:20
Frister å sitere litt fra gjesteboka ,her er en fra 2010 om området Rømme Amfi: Slagord som "fortetning", "miljø" og "arealutnyttelse" kan kjapt føre til at vi våkner med en helt ny hverdag, og at det som kalles "indrefileten i Orkdal" har blitt forvandlet til moderne slum og som bare kan døpes om til Malmø-2 med en gang.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse