Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger barneskole: Elevenes liv og helse er truet

H__st1.jpg

Brannsikkerheten ved Orkanger barneskole er så dårlig at den setter ungenes liv og helse i fare. Det mener brann- og redningstjenesten. Skolen er blant annet pålagt øyeblikkelig å stenge et provisorisk klasserom.

Flere branntilsyn ved skolen har avslørt alvorlige forhold som ikke er fulgt opp. En alarmerende  rapport fra brann- og redningtjenesten blir lagt på bordet til politikerne onsdag.

Noen hovedpunkter:

  • Flere påpekte avvik fra lovverket er satt til grad 3 - det vil si at det er fare for liv og helse.
  • Et lager er tatt i bruk som klasserom uten at det er dokumentert rømningsveier. Bruken som klasserom må stoppes med en gang.
  • Forrige tilsyn ble gjennomført for ett år siden (18. november 2013). Etter ni måneder ga skolen/kommunen tilbakemelding om at påpekte avvik var rettet. Det stemmer ikke.
  • Branndører til klasserom skulle monteres på nytt for å rette opp feil. Ingen dører var remontert trass i slik tilbakemelding, ifølge rapporten.
  • Det er også avvik på alarmanlegg og brannisolering av ventilasjonskanaler.
  • Brannøvelse bør gjennomføres flere ganger årlig i undervisningslokaler. Skolen har ikke hatt noen brannøvelser det siste året.

Orkanger barneskole har 300 elever og nesten 50 ansatte. Skolebygningen er krevende i tilfelle brann.

DSC_0001.JPG

 

Publisert 03.11.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse