Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Rød strek truet: Over 50 OTI-ansatte ber for jobbene sine

oti2.jpg

Ansatte og butikkdrivere på OTI-sentret ber politikere fra Venstre, KrF, Høyre og Senterpartiet snu igjen og stoppe planen om et nytt kjøpesenter utenfor sentrum. I dag fikk alle i kommunestyret et brev du kan lese her.

Brevet (nederst i artikkelen) har over 50 underskrifter. Signaturene tilhører folk som jobber på OTI-sentret.

- Vi kjemper en kamp for å overleve. Hvordan kan noen mene at et nytt kjøpesenter på Laksøra vil være en fordel for sentrum? heter det i brevet.

KrF & co snudde brått
OTI-folket stiller en rekke spørsmål til politikerne, blant annet fordi fire partier har snudd 180 grader uten noen tydelig forklaring.

I vinter/vår var partiene klart mot etablering av en ny handelspark med Biltema, Jysk osv på Laksøra. De sto på at nå - etter Orkdal 2040 - skal den røde streken ligge fast.

I formannskapet sist onsdag snudde plutselig Venstre, KrF, Høyre og Senterpartiet. Kommende onsdag avgjør politikerne hele saken: Kommunestyresalen klokka 17.

- Ikke synd i Coop/Thon
De OTI-ansatte mener de kan tilbakevise argumentene for å bryte den røde streken ett for ett.

* Det er plass til å utvikle handelen innenfor den røde streken.

* Det er mer plass nå enn da politikerne i februar/april ville beholde den røde streken.

* Det er ikke forskjellsbehandling av Coop/Thon å nekte omregulering på Laksøra slik Coop/Thon ønsker (dagens bestemmelser kan bestå).

* Det er ikke synd på Coop/Thon fordi om de ikke får det som de vil etter å ha kjøpt tomta.

* De som driver innenfor streken, som på OTI, Amfi og i gata, må ha samme rettigheter og være like mye verdt som mulige etableringer på Laksøra.

Les hele brevet fra folket på OTI.

OTI3.jpg

OTI-eierne presenterte planer for formannskapet i vinter, og fikk støtte. Nå vil flere av de samme politikerne åpne for handelspark på Laksøra.

 

Publisert 27.10.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Hva er problemet 28.10.2014 09:34
Politikere og kommunen fikk ekstern hjelp til å planlegge fremtidens sentrum. Fasiten er kommet og vedtatt. Den beste løsningen er å utvikle sentrum innenfor rødstreken. Hva er problemet for orkdalspolitikerne.

Hege jenssen 28.10.2014 09:12
Hva skjer m sentrum og hva m 2040???!!! La oss bygge opp innenfor rødstreken før vi gjør d utenfor!! Hva skjer m gata vess ikke?? Vil vi ikke ha ei gate m butikker og små koselige spisesteder som samlingspunkt? Vil vi at hele gata skal bli leiligheter? Æ for min del ønsker ei sentrumsgate m folkeliv i! En plass hvor folk samles! Det samme ønske æ for Oti! Alle ser hvor viktig Oti er for orkdalingan! Alle spisesteder e full av folk! Og dem handle!!!! D e plass for aill, så la oss samarbeid om å skap en sentrum m yrende folkeliv!!:-) Også har vi to fantastiske kjøpesenter i Oti og Amfi, ihvertfall ingen grunn te å dra ut av Orkdaln!! Ha en strålende dag😊

Byjente 27.10.2014 21:28
Jeg bare spør. Hva er det beste for innbyggerne i Orkdal. Et bysentrum med tomme lokaler og ei handelsgate på halv åtte fordi det åpnes for enda større spredning av handelen. Hva med et forsøk på å fortette og samle byrelaterte handelsfunksjoner i gangavstand fra hverandre nå som muligheten er tilstede.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse