Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Våren kom til Orkanger 14.mars

14032009220_1.jpg

Plutselig var det vår på Orkanger med seks-syv plussgrader, strålende sol og mye folk på vandring langs stiene, som her ved Gjølme-brua. Bli med en tur.

Brua er et flott byggverk. Helt inn på 60-tallet var dette den viktigste forbindelsen over Orkla nede i dalen. På slutten måtte folk gå ut av bussen for å redusere vekta på brua når det var mange passasjerer. Kommunen restaurerte nylig Gjølme-brua, som har blitt et symbol for Orkanger (bildet under).

14032009221_1.jpg

 

Fra brua leder turen inn i Øyan. Her er det tett lauvskog og et rikt fugleliv ned mot elvebredden. Både Moan Vel og flere privatpersoner forsøker å passe på så ikke området  blir bygd ned. Enkelte har skrevet brev til kommunen for å sikre dette turterrenget.

14032009224_1.jpgNoen har også satt opp et skilt med budskapet "Vern Øyan". Folk blir oppfordret til å høre på fuglene, se på blomstene og kjenne på det mjuke underlaget. Foreløpig er det is, men skogbunnen åpenbarer seg snart. Spredte isflak driver langsomt ned elva, som tause vitner om snøsmeltinga som pågår også lenger oppe i dalføret (bildet til høyre, tatt fra Bårdshaug-brua).

Under ser du et glimt fra skogen i Øyan. Her tråkker det turgåere jevnlig. Moan Vel har satt opp informajsonstavler om blant annet det rike lakesefisket på Torva og badeplassen i Furumoen. Også området ved Gjølme-brua var en populær badeplass.

14032009219_1.jpg

14032009215_1.jpgOm ikke så lenge skal Orkanger Vel kjøre ut mer sand på strendene i Gammelosen. Inntil videre er det turfolket som dominerer. Bare måker og ender bader. Men snart plasker det unger ute i vatnet, og de voksne ligger og slapper av på sandstranda som du ser til høyre.

Lørdag (14.mars) ble en fantastisk dag med det vi bruker å kalle påskestemning. Med ett kunne folk på Orkanger kjenne at sola tar. Enkelte satte seg ned på benkene i Gammelosen og lot solstrålene trylle fram noen fregner og litt brunfarge. Akkurat nå ser det ut til at vinteren er over. Men værmeldinga er av det litt ustabile slaget. Under et glimt fra turstien på vestsida av Vannspeilet lørdag formiddag.

14032009212_1.jpg

 

Publisert 14.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse