Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Juleforestilling fra Orkanger skal bli enda bedre

DSC_0050_1.JPG

Koret Orklang ønsker å gjøre "Jula for døra på Nerøra" til en juletradisjon i Orkdal. Ildsjelene bak stykket søker om 50 000 kroner i støtte fra kommunen. Formålet er å kjøpe litt profesjonell hjelp for å utvikle forestillingen til barnas svar på suksessen "Patina".

Bildet over er fra Nedre Rømme i 2012. Da ble "Jula for døra på Nerøra" satt opp for første gang med skuespillere og sangere.

Tredje jul med Litj-Johan
I fjor flyttet ensemblet inn i kulturhuset. Det skal gjentas i år. Samtidig vil Orklang heve kvaliteten ytterligere både på manuskript og dramaturgi. Det jobbes med ny tekst og musikk.

Håpet er å skape en juleforestilling med lokal forankring og historie som kan gjentas år etter år slik at den blir en sterk tradisjon.

I søknaden om 50 000 kr i kommunal støtte, heter det blant annet:

"Det bør være viktig for kommunen Orkdal og byen Orkanger å ha arrangementer som bygger opp under lokal identitet. Vi har de siste årene hatt Patina som i stor grad har gjort noe slikt. Vår forestilling henvender seg til den motsatte aldersgruppa, barna."

Irene Volden har skrevet manus og Ronny Kjøsen komponert musikken.

Lokalhistorie for barn
Volden skrev opprinnelig historien om Litj-Johan i bokform. Den  tar oss med til Nerøra for 100 år siden. I "Jula for døra på Nerøra" er manus om Litj-Johan og miljøet på den gamle Orkedalsøren tilpasset førjulstida.

Orklang har et budsjett på 155 000 kr for årets utgave av forestillingen. Da er det kalkulert med 240 solgte billetter.

Mesteparten av innsatsen er dugnad. Litt bruk av profesjonelle skal bidra til en kvalitet som kan etablere Litj-Johan og folkene rundt ham til en del av juletradisjonen i Orkdal.

Litj_Johan3_1.JPG

Fra prøvene på Nedre Rømme i 2012.

 

Publisert 08.10.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse