Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Vel rydder for flere hundre tusen

DSC_0031.JPG

Orkdal kommune inviterte nylig velforeningene i kommunen til idedugnad for å stoppe gjengroing. Orkanger Vel bruker alle ressurser på å rydde rundt Gammelosen og rekker ikke mer. Innsatsen sparer Orkdal kommune for flere hundre tusen kroner.

Pensjonistene i dugnadsgjengen jobber gjennom hele sommerhalvåret med å fjerne kratt og trær, altså hindre gjengroing. Strekningen er over to kilometer.

dugnad12.jpg
Noen av karene som holder det strøkent langs turstien. Bildet er tatt våren 2012, og de har holdt på jevnt og trutt i de to påfølgende årene.

Kommunen hadde kommet kort med 100 000 kr per sesong om man skulle ha kjøpt denne tjenesten. Jan Erik Bach, Oddbjørn Fossland og de andre jobber uoppfordret og gratis der det offentlige må punge ut i de fleste andre kommuner.

I tillegg investerer Orkanger Vel i utstyr. Bare i 2014 har velforeninga brukt ca 40 000 kroner på utstyr og innredning av et lager til alt materiellet.

Velforeninga har kjøpt blant annet motorsager, ryddesager, gresstrimmere og verneutstyr.

Bli med i gjengen!
Det gjør Orkanger Vel med glede, fordi Gammelosen er et område folk setter stor pris på, og som fortjener godt stell. Ikke  noe er bedre enn at dugnadsgjengen klarer å rekruttere flere.

Arbeidet skal være frivillig, lystbetont og sosialt. Det fører ingen plikter med om du vil hjelpe til. Ta kontakt med Jan Erik eller andre. Noen av dem så du kanskje på NRK TV (Extra-sendinga) siste uke (bildet under).

Extra4_1.jpg
Arbeidet i Gammelosen er årsaken til at Orkanger Vel ikke ser seg råd til å bidra med økt innsats mot gjengroing andre steder. Velforeninga har også tatt ansvar for arboretet i Hovslund. Der har Storåsfeltet Vel og andre frivillige gjort mesteparten av det praktiske arbeidet de siste årene.

PS:
Mellom Joplassen og Ulvåsen har det vært rydding av et helt annet format. Her kommer snart ny kraftlinje til Elkem:

IMG_0375.jpg

Voksent vedlager ved Ulvåsveien.

IMG_0377.jpg

Høyreiste master mellom Ulvåsveien og Furuberget. Foreløpig mangler de "tverrliggere" og strømledninger.

IMG_0378.jpg

Her er det parkering forbudt - kanskje litt overflødig skilting for øyeblikket.

 

Publisert 06.10.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse