Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gjerder på Orkanger: Strandheim vil ha Bårdshaug-stakitt

Strandheim.jpg

Salvesen & Thams er inspirert av Bårdshaug Herregård og ønsker å sette opp et flott stakittgjerde ved villaen på Strandheim. Det skal erstatte dagens triste nettinggjerde. Men er det lov sånn uten videre?

Bildet over viser hvordan det så ut på Strandheim i Thams-dynastiets storhetstid. Per Kirkaune i Salvesen & Thams skriver til Orkdal kommune at man ikke ønsker å lage et helt likt gjerde som det på fotografiet. Barn kan bli spiddet på de spisse stolpene og sprossene.

Selskapet eier den tidligere villaen, og har spurt kommunen om det er nødvendig å søke om å få sette opp et gjerde slik det var i gamle dager - da Thams holdt til her. Eller om det bare er å sette i gang med å forskjønne eiendommen.

DSC_0002.JPG

Rusten netting: Dagens gjerde ved Strandheim er ingen fryd for øyet.

Plan- og forvaltningssjef Ingrid Voll er usikker. Voll viser til at Fylkesantikvaren engasjerte seg sterkt i gjerdesaken ved Bårdshaug Herregård. Det kom strenge krav om at et gjerde i størst mulig grad måtte være en kopi av den for lengst forsvunne originalen.

Orkdal kommune har derfor bedt Salvesen & Thams skaffe bilder som dokumenterer hvordan gjerdet langs Thamshavnveien har sett ut. Det er gjort.

Det nye gjerdet ved Bårdshaug Herregård (under) ser det ut til at de fleste er fornøyd med. Også Herregården tilhørte som kjent Thams-familien ganske lenge.

DSC_0003.JPG

Noe i gjære: Bårdshaug Herregård med høyt stakitt som i gamle dager.

DSC_0005.JPG

Konkurranse? Det nye stakittgjerdet vis a vis Herregården i Orkdalsveien står ikke noe tilbake for naboens. Nå følger Salvesen & Thams opp på Strandheim.

 

Publisert 24.09.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse