Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger feiret som by: Se bilder fra enda en folkefest

DSC_0020.JPG

Visst er de mulig å fylle sentrumsgata med liv. Byfest nummer to ble en enda større suksess enn markeringa på fødselsdagen 1. juli. Et mylder av glade folk gjorde Orkanger by til en virkelig variant av Kardemomme-byen fredag ettermiddag.

Noe av det kanskje mest gledelige: Også folk utenfor selve Orkanger identifiserer seg med byen. Forslaget om bystatus vakte litt politisk motstand, men nå er vedtaket fattet og det jobbes for å skape forståelse for følgende:

Markedsføring og utvikling av sentrum er det beste tiltaket også for å bygge et sterkere Fannrem og mer robuste grendesamfunn i Orkdal.

Fra_scenen.jpg
Utsikt  fra byscenen fredag kveld. Kan torget tas i bruk oftere?

Et attraktivt sentrum vil gi hele kommunen flere innbyggere og nye arbeidsplasser. Orkdal IL/Knyken var med og feiret bystatus på Orkanger sammen med mange tilreisende.

Nok om det - bilder fra enda en folkefest:

DSC_0002.JPG

Orkanger Vel og leder Jan Aage Mortensen valgte å gi bort drikkeflasker med Orkanger-reklame i stedet for å selge ting på byfesten. 300 flasker gikk unna i full fart.

Sammen med gaven fra Orkanger Vel fikk folk en liten folder med to budskap: 1. Informasjon om hva velforeninga jobber med. 2. Ei forklaring på hvorfor det er viktig for hele regionen å sikre ei mangfoldig handlegate i sentrum. Gode møteplasser gjør oss attraktive, spesielt med tanke på å få ungdom hjem etter utdanning i store byer.

DSC_0008.JPG

Rosenvik Catering og Berit Kvåle solgte 50 liter by-lapskaus på 45 minutter.

DSC_0027.JPG

Handlegata ble gågate med hundrevis av besøkende. Enn om vi hadde fått til et par faste arrangement av dette slaget hver sommer?

DSC_0035.JPG

Elever fra musikklinja på Follo var blant dagens artister. Det kom kjapt forslag om fast byscene på torget. Kan det bidra til mer liv og flere positive begivenheter?

DSC_0016.JPG

Gatefotballaget Gøtz bød på multer, wraps og godt humør. Gøtz er et strålende tiltak - fotball som medisin mot trøblete liv.

DSC_0023.JPG

Bygutter? Nils Arne Eggen (fotball mm) og Per Garberg (trav osv) i engasjert diskusjon. En yngre byborger til venstre.

DSC_0026.JPG

Byfrue: Karin Røttereng, Orkdal kommune og Orkanger.

DSC_0029.JPG

Banner: Kan bystatus virke samlende og skape felles stolthet i Orkdal - eller risikerer vi mer motsetning mellom sentrum og grender? Alle har felles interesse av å skaffe Orkdal flere innbyggere, kompetent arbeidskraft og framtidsrettede jobber.

DSC_0032.JPG

OIF Fotball og alltid tilstedeværende byjente Grethe Viggen Vullum.

DSC_0041.JPG

Fra venstre (i uniform) politimester Bastian (Øyvind Uhlving) i Kardemomme by, leder Kåre Ola Kurås i Fannrem Vel og konferansier Odd Ustad fra Orkanger.

DSC_0040.JPG

Byverten passer på mens barna venter på røverne fra Kardemomme by.

DSC_0057.JPG

Og så kommer to av dem: Kasper (Odd-Marthin Magnussen) og Jesper (Dario Leko).

DSC_0072.JPG

Tante Sofie (Randi Helene Wollan) lar seg ikke pelle dupere av noen dumme forbrytere. Utspæll og Margrethe Aae satte opp forestillingen, som vakte stor begeistring hos kjernepublikummet. For øvrig enda en påminnelse om at sentrum etter hvert bør få et fleksibelt flerbrukshus med små scener for mer kultur og folkeliv.

DSC_0074.JPG

Jonathan (Edvard Øyangen) må hilse pent på tante Sofie etter å ha røvet henne mens hun snorket og sov. Dette er en av litteraturens mest feilslåtte kidnappinger. Intimt teater med publikum tett på, får man si.

DSC_0083.JPG

Hele ensemblet. De fortjener en ny scene.

DSC_0084.JPG

Røverne måtte gjøre opp for kidnappingen av tante Sofie med å dele ut godteri til alle barna. Godteriet hadde de røvet på kontoret til ordfører Gunnar H. Lysholm. Han hadde et svært lager der, ifølge Orkanger by-varianten av Kardemomme by.

DSC_0013.JPG

Bydame: Marit Opøien, sekretær i Orkanger Vel.

DSC_0054.JPG

Mange symboler på nyslått bystatus, og Orkanger som by nummer 103 i Norge.

Nå er det planen at Orkdal kommune og næringslivet følger opp vedtaket om bystatus på to måter:
1. Kommunen skal treffe tiltak som stimulerer til et mer attraktivt sentrum - og framfor alt bør vi sikre at handlegata overlever og får blomstre.
2. Kommunen og næringslivet må markedsføre Orkanger profesjonelt for å trekke nye innbyggere og viktig arbeidskraft til hele kommunen. Folk i Trondheim flytter til Skaun i stor stil, men de vet nesten ingenting om Orkdal og Orkanger.

PS: Orkdal har fått en gavepakke i Salvesen & Thams´satsing på å utvikle eiendom på Orkanger.

Hans Kringstad

 

Publisert 22.08.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse