Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Idrettsparken: Fellesball, asfalt og gatelys

DSC_0022.JPG

* De nye kunstgressbanene har inspirert til "fellesball" for barn og voksne på Bankløkka (bildet).
* Nå får Idrettsparken også asfalt og gatelys - og mer kommer.
* OIFs A-lag banket serieleder Tydal 4-1 lørdag.

Fellesball først:
Et artig påfunn takket være de nye banene. Via Facebook blir gutter og jenter, barn og foreldre, store og små invitert til å spille fotball på tvers av generasjonskløftene.

Lørdag møtte ca 25 til uhøytidelig turnering med fire lag i femmerfotball. På bildet over strever pappa og keeper William McCluskey med fotrappe unger. Under står burvokteren på spranget.

Felles2_1608.jpg

Det er ikke kjent at McCluskey har noen fortid i skotsk toppfotball. Men han kommer i hvert fall fra et område med stolte og tunge fotballtradisjoner, og gjorde sitt beste.

DSC_0005.JPG

Tre som er klare for artigfotball på Bankløkka. Fargen på vestene forteller hvilket lag du har havnet på.

DSC_0025.JPG

Petter Togstad representerte rutinen på det grønne laget. 

Praktanlegget blir bygd ut videre
Neppe noe sted har fotballmiljøet fått forholdene så perfekt lagt til rette som på Orkanger. De nye banene er en magnet på fotballspillere av begge kjønn og i (nesten) alle aldre. OIF legger opp til at banene skal kunne brukes mest mulig, og gratis, utenom kamper og treninger.

DSC_0028.JPG

Fellesball lørdag. Her var det vekselvis sump og ørken for to år siden. Nå har barn og ungdom førsteklasses tilbud takket være målbevisst jobbing i OIF, og god støtte fra kommunen og sponsorer.

DSC_0009.JPG

Asfalt rulles nå ut i Idrettsparken for første gang siden hovedbanen åpnet i 1949. Oddbjørn Brandli, for anledningen iført skjorta til League One-klubben MK Dons, tester gangveien.

Gang-og sykkelveien gjennom Idrettsparken er en av de viktigste snarveiene i Orkdal. Den knytter sentrum og skolene sammen med OTI-sentret, Orklahallen og Gammelosen. Idrettsparken har nå blitt bilfri.

I disse dager får veien gjennom parken asfalt. Det hever standarden på praktanlegget ytterligere, og markerer at gående og syklende skal ha gode forhold.

Orkdal kommune har vedtatt at det skal settes opp gatelys gjennom Idrettsparken og i Kjelveien. Alle skal kunne føle seg trygge når de går eller sykler gjennom eller til Idrettsparken når det er mørkt.

Apropos sykkel: OIF har kjøpt inn stativ for 30 sykler som blir montert ved det søndre gjerdet ved Bankløkka.

Bilparkering
Er en stor utfordring i området. Orkdal kommune skal lage en plan for parkering. En mulig løsning er snuteparkering på begge sider av J. O. Rømmesmos vei (bakken) og på ei side inn mot Nedre Rømme-tunet.

OIF oppfordrer folk til å gå eller sykle når de kan, og det blir det nå lagt godt til rette for.

DSC_0003.JPG

Det fylles fort opp med biler på Orkanger-sida av Idrettsparken.

DSC_0036.JPG

Dette villnisset i Søster Signes vei kan bli parkering. Kommunen eier tomta som ligger brakk mellom velholdte, private eiendommer.

Idrettsparken utvikles i ekspressfart. I løpet av tre-fire år har det skjedd mer på anleggsfronten i området enn på de foregående 60 årene til sammen. OIF har vært pådriver og Orkdal kommune en positiv samarbeidspartner. Det foreligger planer om videre utvikling av et unikt anlegg midt i en småby.

Og så...sport
OIFs A-lag i fotball knallet til med 4-1 over serieleder Tydal i 5.divisjon lørdag. Kampen gikk på hovedbanen (naturgress). Med seieren reiste OIF kjerringa etter tapet for bunnlaget Tolga-Vingelen i forrige serierunde.

I tillegg skapte OIF ny spenning i 5.divisjon. Både Orkla2 og Tynset kan nå ta igjen Tydal. OIF ligger trolig litt for langt bak. Det er 6 poeng opp til Tydal og fire til Orkla2.

Her er tabellen.

DSC_0035.JPG

Keeper Anders Ustad rydder opp mot Tydal.

Tydal tok ledelsen etter mindre enn ett minutt, men OIF svarte kontant og hadde god kontroll mot topplaget. Årsbeste.

Målscorere: Tom Even Gundersen, Stian Sundli, Vegard Tørset og Robert Syrstad.

Superveteran Espen Berg i midtforsvaret kom øverst på OIFs stjernebørs.

 

Publisert 16.08.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Geir S 17.08.2014 00:27
Som nabo til det fantastiske anlegget vårt er det bare å gratulere med et fantastisk område for aktivitet for store og små, spreke og ikke så spreke, ta en tur og opplev herligheten, æ sjer det fra stuavinduan....

Asbjørn Heggdal 16.08.2014 20:32
Nabo McCluskey har tydeligvis flere talenter enn snekkering og kajakkpadling :-)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse