Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalsveien: Fysikalske ut - vil ha leiligheter inn

Fysikalske.jpg

Eierselskapet Brødrene Mo AS søker om å få omregulere dette bygget i Orkdalsveien 26 fra næring til bolig. Orkanger Fysioterapi og Osteopati - populært kalt "Fysikalske" - leier mesteparten av huset, men er på jakt etter større lokaler. Leiekontrakten går ut ved årsskiftet.

Søknaden om bruksending til boligformål kommer til politisk behandling onsdag. Rådmannen er positiv til omregulering, men ber politikerne kreve en mer konkret søknad.

Brødrene Mo AS antyder å gjøre om de to nederste etasjene til flere hybler/små leiligheter.

Rådmannen ønsker å vite mer om antall boenheter for å avklare hvor mange parkeringsplasser og hvor stort uteareal som må til.

Fysikalske vokser ut av lokalene og har nå 13 ansatte, ifølge egen hjemmeside. Selskapet vil trolig avklare hvor og når virksomheten flytter i løpet av kort tid.

Det har blant annet vært snakk om bygget Salvesen & Thams skal reise på Rømme Øvre, og om kommunens planlagte folkehelsesenter ved Orklahallen. Begge prosjektene ligger et stykke fram i tid.

Fysikalske er i dag det foretaket som driver næring lengst ned i Orkdalsveien. Alle butikker og all service fra Kåresgata og oppover er gradvis gjort om til boligformål. Den siste som drev med virksomhet ned kundebesøk lenger ned (i Kåresgata) var frisør Jens Otto Wiggen.

Der Fysikalske leier i dag var det klesforretning inntil Cubus flyttet da OTI-sentret åpnet først på 1980-tallet.

På den andre siden av gata var det tidligere sportsforretning (A. Todals eftf.). Dette bygget (bildet under) ble omregulert til bolig i forbindelse med Orkdal 2040.  Eiendommen lå lenge ut for salg. Det foreligger planer om nytt boligbygg i bakgården.

Todal.jpg

 

Publisert 09.08.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse