Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fikk dritt på TV i fjor: Kommunen satser nye 250 000

Foto__Oddlaug_R__mmesmo.jpg

Orkdal kommune betalte 250 000 kroner for å få Toppidrettsveka til Knyken i fjor. Resultatet ble bokstavelig talt dritt på TV (bildet) og åpen krangel i ST mellom ordfører og arrangør.
Nå går likevel nye 250 000 ut - mens publikum i Orkdal skal betale 200 per snute over 14 år for å komme inn.

Markedsføring
Orkdal kommune har vedtatt å satse på målrettet markedsføring for å få flere til å flytte hit, og skaffe kompetent arbeidskraft til næringslivet vårt.

Salvesen & Thams er sentral sammen med kommunen. Det jobbes for å skaffe nok penger til profesjonell innsats over tid - og bruk av virkemidler som, ja nettopp...virker. Det er snakk om noen hundre tusen i tillegg det som er sikret.

Toppidrettsveka
Kort tid før profesjonell markedsføring ble et tema, bevilget Orkdal kommune 750 000 kr. til selskapet Norway Events for å få lagt en dag av Toppidrettsveka til Knyken i tre år (250 000 per år for 2103-2015).

Pengene ble bevilget uten noen analyse som; vil dette kunne bidra til tilflytting, eller brukes som ledd i en mer målrettet kampanje?

Norway Events lokket med at veka er god PR: Det kommer kjendiser til dere (som Petter Northug jr.), og Orkdal kommer på TV!

Pengene fra kommunen skal finansiere TV-produksjon.

Resultat for Orkdal i 2013
Hva fikk så Orkdal for 250 000 i fjor?
* Odd Ustad, NRK-veteran og proff innen kommunikasjon,  slaktet TV-sendinga i ST. Budskap: Vi fikk ikke vist fram Orkdal, bare ei asfaltstripe i skogen.
* Ordfører Gunnar H. Lysholm var helt enig med Ustad i ST.
* Men Norway Events protesterte mot kritikken; vent og se - det kommer mer fra Orkdal.
* Og det stemte. For 250 000 fikk vi også:
* Et tulleinnslag med Nils Arne Eggen og noen skiløpere med fotball.
* Utdriting av friluftsområdet Gammelosen som akkurat da var fullt av møkk fra canadagjess.  På kommunalt finansiert TV kunne folk se og høre en sur landslagstrener Trond Nystad forbanne all dritten på stranda.

Ordfører Gunnar H. Lysholm
Ordføreren varslet oppvask med Norway Events 13. august i fjor med bla. følgende kommentar: "Norway Events har fått meget tydelig tilbakemelding om at Orkdal kommune er totalt misfornøyd med TV-dekningen. Ordføreren skal ha samtale med Norway Events om dette i morgen."

Det er uvisst hva som kom ut av møtet. Snart får vi se om samtalen kan ha virket. Men TV2 lar seg uansett ikke diktere. Orkdal er aldri sikret god PR uten å ha en viss styring.

Orkdal IL
Derimot er Orkdal Idrettslag sikret inntekter som arrangør i Knyken. I år går arrangementet i Kristiansund, Aure, Trondheim og Orkdal (Knyken).

Inngangspriser:
Kristiansund: Gratis.
Aure: Gratis.
Trondheim: Gratis, med unntak av 200 kr på en spesiell tribune.
Orkdal: 200 kr for alle over 14 år. 50 kr. for å parkere.

Orkdal IL får inngangspenger og p-avgift. Forklaringen da noen reagerte på prisene i fjor var at de andre løpene (gratis for publikum) går på asfalt lagt av Statens Vegvesen, men slik er det ikke i Knyken.

I fjor kostet det 100 kr for barn over 6 år og 150 for voksne. I år er det altså gratis til og med 14 år, deretter 200 kr.

PS: I år er det foreløpig ikke dritt i Gammelosen:-)

Veka2013.jpg

Fra Toppidrettsveka i fjor. (Foto: Norway Events´ Flickr-konto).

 

Publisert 01.08.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Opus 03.08.2014 18:45
Merker meg at Aure som har gjennomført "veka" mye oftere enn Orkdal fremdeles ikke har fått bystatus ei heller merkbar tilflytting til kommunen.

Geir 03.08.2014 13:01
En ting som er sikkert. Orkdal blir ikke mere attraktiv for tilflyttere grunnet toppidrettsveka. En slik påstand er direkte latterlig. Dette arrangementet betyr ingenting fra eller til.

Krokky 02.08.2014 08:56
Uheldig at dette krasje med toppkampen i 5.divisjon, Orkanger A lag for besøk av serieleder Tydal denne dagen. Håper så mange som mulig tar tur i vakre idrettsparken da.

Erlend Kjøren 01.08.2014 20:42
Sjalusi

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse