Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Havna foreslår brygge/platting i stedet for tursti på land

DSC_0003_1.JPG

Trondheim Havn foreslår at det kan bygges brygge/platting på påler i stedet for vanlig tursti utenfor Gammelosen på Grønøra Øst (bildet). Det vil spare plass. Orkanger Vel mener det må bygges støyvoll som langs Gammelosen.
PS: Se innsendte bilder under.

Havna vil som kjent utvide med 50 meters bredde og 300 meters lengde utenfor Gammelosen.

Orkdal kommunestyre har foreslått at det settes av et 5 meters belte til sti og avbøtende tiltak som beplantning. 

Trondheim Havn skisserer nå en slags brygge i sjøkanten for turgåere, med ei trerekke og en støyvegg innenfor.

Turstien/brygga kan ikke gå helt ut til pynten mot fjorden av sikkerhetsmessige hensyn. Ytterst vil det være havneaktivitet, og det må blant annet settes opp en pullert for fortøyning av store skip.

Dersom flertallet i kommunestyret sier ja til å utvide med 15,5 dekar, kommer diskusjonen om skjerming. En støyvoll er penere og har større effekt enn et gjerde fordi det kan plantes i den og du kommer høyere med skjerming.

Men en voll slik som i Gammelosen krever mer enn 5 meters bredde hvis det også skal være plass til tursti. Den vil spise av havnearealet.

PS:
Asbjørn T. Heggdal fra Orkanger ferdes i Gammelosen med kamera. Her er to innsendte bilder med en viss relevans for havnesaken:

February_Nor3_014___Kopi__4_.jpg

Først "Donald Casanova", en sjarmerende stokkand-herre knipset i februar. Fuglelivet er godt kartlagt innerst i fjorden. Opptil 400 stokkender holder til i Råbygdfjæra vår og høst.

IMG_3473_002.jpg

Så har vi Sjøtroll i Gammelosen, obeservert at Asbjørn T. Heggdal. Dette er vel gamle dagers påler av den  typen Trondheim Havn vurderer å bygge vandrebrygge på ved Grønøra Øst.

Til slutt et bilde som ikke er tatt av Heggdal, men som viser mangfoldet i området. Fargerike stoler på korallsanden like før Strandafestivalen tok løs med sine til sammen ca 2000 besøkende:

Stranda.JPG

 

Publisert 30.07.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse