Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Byfest Orkanger: Orkdal kommune stopper foto-stunt

OByfest_kvadrat_001_1.jpgrkdal kommmune har stoppet det som skulle være et av høydepunktene på festen for Orkanger by 22. august:

Kommunen vil ikke ha fellesfotografering av flest mulig byborgere fra lufta - og påfølgende tagging på Facebook. Det blir for dyrt.

Folkefesten avsluttes med middag for spesielt inviterte.

Orkdal kommune har satt av 400 000 kroner til feiring av bystatus. Selskapet Engasjert Byrå presenterte de foreløpige planene for kommunestyret 25. juni. Mest konkret var et stunt inspirert av et lignende opplegg på RBK-kamp på Lerkendal:

* Flest mulig samles i handlegata og blir fotografert fra lufta.
* Folk bes gå inn på Facebook og "tagge" (sette navn på) eget ansikt hvis de finner seg selv.
* Orkdal sparebank gir et beløp til nytt badeanlegg for hver person som er nanvgitt.

Avlyst
Nå har Orkdal kommune gitt beskjed om at dette ikke skal gjennomføres. Det skyldes et kostnadsoverslag på 150 000 kroner, ifølge en e-post fra assisterende rådmann Steinar Gaustad til Marianne Danielsen i Engasjert Byrå.

Det var Danielsen som høstet begeistring da hun presenterte planen i kommunestyret for en måned siden. Markedsføringsgruppa for Orkdal har inngått avtale med Engasjert Byrå, men Orkdal kommune er bare en av flere aktører i denne gruppa.

Sliten ordfører
Engasjert Byrå og frivilllige kastet seg rundt dagene før 1. juli for å sikre at Orkdal/Orkanger i det hele tatt fikk noen verdi ut av første dag som by. Kommunen, ved ordfører Gunnar H. Lysholm, ville ikke ha noen markering den dagen det var størst mulighet for å markedsføre bystatus i medier utenfor Orkdal.

Lysholms begrunnelse i Kommunal Rapport: Vi er slitne etter Grunnlovsjubileet. Ordføreren reiste på ferie mens andre sørget for at første dag som by likevel ble en festdag med god PR for Orkdal i både NRK og Adresseavisen.

Bad.JPG

TV-Adressa dekket fellesbading i Gammelosen, et tiltak fra frivillige og næringslivet for å markedsføre Orkanger/Orkdal som et godt sted å bo. Muligheten forelå den dagen vi ble by.

Ingen planer for kick-off
Orkdal kommunes bidrag 1. juli skulle bestå i å heise flagg. Muligheten for styrket markedsføring var en viktig begrunnelse for at kommunestyrets flertall vedtok bystatus. Men ingen kommunale planer forelå for kick-off den dagen man valgte som byens aller første dag - 1.juli.

Ledelsen i Orkdal kommune viste til at bystatus i stedet skal markeres 22.august når ferien er over, skolene har begynt igjen - og nyheten er gammel.

Kardemomme By
Barneteateret Kardemomme By på torget ser ut til å bli et trekkplaster 22. august. Ellers er opplegget en variant av de tradisjonelle Orkanger-dagene med langbord i gata, intervjuer ved konferansier Odd Ustad, Tor Kvarsnes (som også spilte 1. juli), Orkdal Storband, Orkdal Skolekorps og musikklinja ved Orkdal vgs.

Se program her.

DSC_0010.JPG

Orkanger-trubadur Tor Kvarsnes spilte på torget 1. juli, og stiller også på den offisielle byfesten 22. august.

Ordførerne i nabokommunene våre er invitert til byfesten som varer fra kl. 16-20.

Etterpå blir det middag for spesielt inviterte: Tidligere ordførere og tidligere rådmenn i Orkdal med følge.

Eks-ordførere: Kåre Gjønnes, Elling Kvernmo, Harald Bugge. Jorunn W. Asbøll, Arne Grønset.
Eks-rådmenn: Gunnar Hansø, John Mjøen, Nils Kvernmo.

NRK_1.jpg

Orkanger, Orkdal og varaordfører Oddbjørn Bang direkte på NRK Midt-Nytt 1. juli takket være at OIF la åpninga av de nye kunstgressbanene til byens fødselsdag.

 

Publisert 23.07.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse