Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Valget: Alt for Orkla - eller alt for OIF/OIL

obs1_2.jpgUroen rundt Orkla FK ender trolig med at årsmøtene i OIF og OIL må ta et endelig valg: Å gi opp Orkla FK - eller å satse alt på klubben. Det siste kan bety at bare knøttefotball blir igjen i OIF og OIL. Avgjørelsen kommer mest sannsynlig etter årets sesong.

Den mest akutte krisen i Orkla FK er over etter at et styre ser ut til  være på plass. Et ekstraordinært årsmøte skal velge Anders Nilsen til ny leder.

Valg av et ansvarlig styre vil også gjøre det lettere å få på plass sponsoravtalene som skal sikre driften.

Trass i en verserende underskriftskampanje er det lite sannsynlig at noen vil ta belastningen med å velte Orkla FK foran årets sesong. I stedet blir det nå mobilisert for klubben av hensyn til damelaget som debuterer i 1.divisjon.

Moderklubbenes årsmøter vil diskutere situasjonen. Men med et operativt styre er det ikke noe som tyder på at OFK blir nedlagt i år - selv om anonyme innlegg på STs nettsider har varslet at det vil skje. 

28022009172_1.jpgDet er imidlertid vedtatt å gå gjennom den ti år gamle samarbeidsavtalen. Gjennomgangen vil munne ut i forslag til en ny avtale.

Her kommer mest trolig forslaget som moderklubbene må ta stilling etter årets sesong, og som blir kjernen i debatten framover:

Overfør (nesten) all fotball til Orkla FK - eller legg ned klubben.

Dette blir vise om samarbeidsviljen er sterkere enn lokalpatriotismen.

Stadig flere som deltar i debatten på nett påpeker at nettopp samarbeidsmodellen er en viktig del av problemet. Orkla er en kompromissløsning. Klubben mangler barn og for en stor del også foreldre. Disse miljøfaktorene befinner seg i aldersbestemte klasser i moderklubbene.

I stedet for én klubb har vi fått tre, påpeker Pål Smebye i et konstruktivt innlegg i ST lørdag.

Men å satse alt på Orkla er ikke lett: Det vil knuse alle drømmer om lokalt forankrede seniorlag på Orkanger og Fannrem. Mange ønsker seg slike lag for å gjenreise identitet og entusiasme. 

I stedet vil gutte- og jentefotballen bli overført fra OIF og OIL til Orkla dersom det virkelig satses på klubben. Også det er et ytterst følsomt tema knyttet til identitet og tilhørighet.

I praksis handler ikke følelsene bare om navn og draktfarger, men også om bruk av Idrettsparken eller Orkdalsbanken stadion.

Tidligere fungerende Orkla-leder Jorodd Asphjell foreslo før han trakk seg å knytte OIF og OILs fotballavdelinger mye sterkere til Orkla.

Samtidig utløste Asphjell indirekte krisen i Orkdal da han foreslo to dispensasjoner fra samarbeidsavtalen: OIFs guttelag skulle få spille for Orkla mot at Orkla 3 (senior) fikk spille for Orkdal.

Argumentet var likebehandling. Resultatet ble nei til begge.

Orkla 3 kaller seg nå uoffisielt Fannrem FK og har egen hjemmeside. En av de mest talentfulle guttespillerne fra OIF endte i RBK i stedet for Orkla.

 

 

 

 

Publisert 07.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse