Besøkstall

111 001 denne måneden

11 783 203 i år

Annonse

Annonse

Annonse

IKAS: Derfor er avtalen bra for OIF og Orkanger

__pning1.juli.jpg

ST skriver om det, ryktene svirrer og anonyme lufter seg i Orkanger Vels gjestebok. Tema: OIFs samarbeid med Orkla FK i Idrettsparken via selskapet IKAS.
Nedenfor finner du OIFs forklaring på hvorfor IKAS er bra for Orkanger - og hvordan null avtale ville ha skadet Idrettsparken og OIF.

Bildet er fra den storstilte åpninga 1.juli. Siden har ryktene blusset opp igjen om at OIF har gitt uten å få, noe som er helt galt. Og alle spørsmålene:

Hvorfor må OIF samarbeide med Orkla FK i Idrettsparken? Hvorfor er Orkla i parken? Hvorfor et felles aksjeselskap (IKAS)? Hvorfor kan ikke klubbene eie hver sine baner? Er OIF lurt?

Her er OIFs orientering - med svar på det som bør finnes av spørsmål.

På OIFs hjemmeside finner du også en kortversjon av redegjørelsen i 12 punkter.

OIF har blant annet fått tilgang på varmvatnet fra Thamshavn. OIF har brukt prosjektet til å bygge en sjuerbane som bonus.

OIF går inn i IKAS uten gjeld.

Samarbeid og strid
Forholdet til Orkla FK er preget av sterke følelser for enkelte. Det startet som et samarbeid mellom naboer, og endte med at en konkurrerende klubb har eiendom i Idrettsparken.

Dette er imidlertid et resultat av valg OIF gjorde for mange år siden.

Følelsene kommer også til uttrykk i Orkanger Vels gjestebok - i mangel av andre fora for å lufte irritasjon. Orkangervel.no har avvist anonyme innlegg om saken de siste dagene.

Bruk navn
Noen anonyme innlegg i gjesteboka blir nå publisert. Det skyldes at leserne heretter kan sjekke spørsmål og påstander opp mot OIFs orientering om bakgrunnen for IKAS.

Det står fortsatt mye mer respekt av å mene noe under eget navn enn å gjemme seg bak konstruerte identiteter. Du kan ikke skrive hva som helst. Orkanger Vel har ansvaret for alt som kommer på trykk.

Anonymitet blir misbrukt til å spre rykter og løse påstander uten å måtte stå til ansvar. Bruk av navn fører med seg ansvar og - vanligvis - saklighet.

Selve IKAS-avtalen har ligget ute på OIFs hjemmeside siden i fjor. Du kan lese den her også: Samarbeidsavtale OIF/Orkla FK/Orkdal kommune.

Parken110714.JPG

OIF og Orkanger har fått ett av Norges beste, sentrumsbaserte idrettsanlegg.

 

Publisert 11.07.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jos Selbæk 12.07.2014 16:49
En ting først som sist. Jeg er ikke medlem i Orkanger Vel, sånn sett har jeg forståelse for at mitt synspunkt ikke publiseres. Likevel, jeg er medlem av OIF og har vært det i flere år,, selv om adressen er 7320. Har også vært medlem av Orkla siden tidenes morgen. Jeg bidro med det symbolske beløpet kr 500 til kunstgressbanen og trodde også at banen var OIF`s på innbetalingstidspuntet. Tror faktisk jeg bidro med andel #1000. Har forståelse for at noen kan føle seg snytt over at bidraget som ble gitt til kunstgressbanen ikke i sin helhet gikk til denne. Jeg føler meg ikke snytt. Fra mitt ståsted er det overordnet at mitt bidrag har vært delaktig å finansiere en alle tiders kunstgressbane. Kan det være en ide at de som føler seg snytt i den grad at bidraget føles bortkastet kan få pengene tilbake? Er selvsagt klar over at dersom det hundrevis av bidragsytere som vil ha pengene tilbake, så blir det vel urelistisk. Men, om det er er fåtall som er i den kategorien, så er det verdt å refundere et krav?? PS! Velger å stå fram med navn, til tross for at noen mener det kan være fare for trakassering ;)

Ole Blåsmo 12.07.2014 09:26
Det er en grei og ryddig redegjørelse på OIFs hjemmesider, men det hadde vært så mye mer ryddig dersom fakta hadde vært lagt frem før man startet innsamling av penger. Penger man trodde i sin helhet gikk til OIF og dens baner. Hadde jeg, og jeg tror mange andre, visst at penger gikk andre lag og kommunen spesielt, hadde jeg nok ikke støttet prosjektet så mye. Det begrunner jeg også med at på lengre sikt, har jeg tro på at OIF overlever Orkla. Mvh O.B.

Tor O 12.07.2014 01:52
Spørsmålet er åpenbart vedr kunstgressbanene i idrettsparken. Kjell Gumdal beskriver det enkelt fra Oif hold. Hvorfor ønsker Orkla og Oil større andeler av idrettsparken ?? Er det riktig politikk ?? Er det fornuftig av Orkdal og Orkla å prøve å ta mest mulig av idrettsparken ?? Hvordan ser lag og klubber utenfra på en politikk som fremmer strid og bråk??

Hans Kringstad 12.07.2014 11:32
Skal gjøre et unntak og svare på et innlegg med fiktivt navn: Som det framgår av orienteringen får ikke Orkla/Orkdal større deler av Idrettsparken. Det skjer et bytte av 40 prosent eierandel mellom to baner. I TILLEGG får OIF eierskap i rør og pumpeanlegg og tilgang på varmvatn. Det siste har vært avgjørende for OIF. Å inngå en slik avtale med OIF er ikke "å fremme strid og bråk". Orkla oppsto etter sterkt ønske fra krefter i OIF på 90-tallet. Andre jobber nå - med bla. IKAS - slik at OIF er i en posisjon til å utvikle Idrettsparken videre og styrke OIFs økonomi og aktivitet.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse