Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sommerbyen Orkanger: Jordbær og bading i sentrum

Jordb__r_1.jpg

Orkanger har vært by i fem dager fylt med nesten bare strålende solskinn. Torsdag 3. juli inntok Kay Landrø (i midten) og assistenter torget for å selge sesongens første jordbær fra Lensvika. Kurver til 45 kroner stykket gikk unna i full fart.

I ST sto det tidligere i uka at Lensvik-bæra kommer kommende mandag. Men varmen ga bråmodning. Et lite parti var derfor klart allerede torsdag. Det forsvant på minutter på torget, som nå er bytorg.

- Ei dame følte seg virkelig lurt av artikkelen i avisa, men vi trodde ikke at det ville bli bær før helga, sier Kay Landrø.

Fredag og lørdag oppsto det kø da bæra kom litt før klokka 11. Lørdagsbæra var plukket klokka 7 samme dag. Nå går det i den nye sorten Sonata. Den er stor, søt og har god holdbarhet, ifølge nettsida til Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Sonata er et resultat at tålmodige krysningsprosesser med prøving og feiling. Fra før kjenner vi Korona, Senga Sengana og Zefyr best.

Torget.jpg

Orkanger by-skiltet har blitt en del av bybildet. Det er passe uhøytidelig for en liten by. Fungerende ordfører Oddbjørn Bang avduket det tirsdag. I bakgrunnen torgboden til Kay Landrø.

Adresseavisen fortalte leserne sine onsdag at Orkanger er byen med fire korallstrender. De siste dagene har det vært et yrende badeliv i Gammelosen, helt sikkert på grunn av Syden-varmen, og kanskje også litt inspirert av massebadinga på byens første dag.

DSC_0003.JPG

Bading og soling fra morgen til kveld på alle fire korallstrender.

DSC_0011.JPG
Gammelosen er for alle. Her er ikke rullestolbrukere i veien for dem som driver konkurranseidrett, slik det er enkelte andre steder. I tillegg er omådet lett tilgjengelig. Flere tusen når det uten bil.

DSC_0017.JPG

Men...vi har et stort problem. Tungtrafikken på Havneveien ødelegger nordre del av friluftsområdet. Bildet er fra lørdag, ei helg uten containerskip på havna.

Kommunestyret avgjør områdets videre skjebne 24.september. 10. juli går fristen ut for å uttale seg om utvidet havn ved Gammelosen og eventuelt forbud mot gjennomgangstrafikk.

PS: Værvarselet for Okanger by neste uke rekordartet bra. Her blir det brune kropper og raskt stigende temperaturer også i sjøen.

 

Publisert 05.07.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse