Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fabian Stang: Oslo ønsker Orkanger velkommen som by

"StangFabian_H.JPGPå vegne av hele Oslo gratulerer jeg Orkanger med bystatusen."

Det skriver Oslo-ordfører Fabian Stang (bildet) i en hilsen til Den nye byen.

Ordførere over hele landet sender e-post til Orkanger, som tirsdag 1. juli blir Norges by nummer 103.

En av by-ordførerne anbefaler mer sex for vital byutvikling.


Ordføreren i Norges desidert største by fatter seg i korthet, mens andre prøver seg på poesi eller tar opp seriøse tema som samarbeid og forbindelser.

Fra storebror Trondheim:
Ordfører Rita Ottervik (bildet) i Trondheim kan konstatere at Sør-Trøndelag får sin tredje by. Fra før har fylket storbyen Trondheim og kystbyen Brekstad. Rita Ottervik skriver blant annet:

Rita_Ottervik_.jpg"Trondheim og Orkdal har en lang og god historie med samarbeid til gjensidig nytte og utvikling. I tidligere tider var Salvesen og Thams´virksomhet til nytte og gagn for begge steder, i dag har kommunene felles interesser på mange områder. Både felles havneselskap og utviklingen av Trondheimsregionen er gode eksempler på det.

Tidligere tiders dagsreise med båt (mellom Trondheim og Orkanger) gjøres nå unna med knappe tre kvarters biltur. Og bussforbindelsene er meget gode."

Dristig fra Tromsø:
Ordfører Jens Johan Hjort (bildet) i Tromsø lar seg åpenbart rive med av nyheten om at Norge får en ny by. Hjort tyr til rim og råder folk i Orkdal til å ha mye sex:

"Nå skjer det no´stort i Orkanger.
Fra Nord synges ordførersanger.
Det kommer en ny; Orkanger blir
by!
Snart vanker det fødselspresanger!
Fra Tromsø jeg vil gratulere!
220px_Ordf__rer_Jens_Johan_Hjort.jpgMed by vil dokk orke litt mere.
å orkdøl; ta konen - start opp produksjonen!
Fler by(s)barn må dere prestere."

Orkdal/Orkanger har fødselsoverskudd, men folkeveksten er en brøkdel av for eksempel bygdekommunen Skaun. Hjort har muligens et poeng.

Fra Kristiansund:
Ordfører Per Kristian Øyen er i hvert fall inne på noe viktig, og ser ut til å kjenne de lokale forholdene. Han ser betydningen av å skape en attraktiv bykjerne:

"På vegne av Kristiansund kommune gratulerer jeg Orkdal kommune med at Orkanger får bystatus fra 1.juli og blir by nummer 103.
Orkanger er det naturlige sentrum i kommunen, og bystatusen vil ganske sikkert påvirke den videre sentrumsutviklingen. Vi er spente på å følge fortsettelsen."

Verdal tok bystatus på alvor:
Ordfører Bjørn Iversen i Verdal er raus nok til å gi Orkdal noen tips når Orkanger blir by. Et utdrag av hilsenen:

"Verdal kommune og Orkdal kommune er de ledende industrikommuner i sine respektive fylker(...)Verdal kommune og småbyen Verdal fikk sin bystatus i 1998. Vi la vekt på profilhensyn, nettverk, ambisjonsnivå for sentrumsutvikling og ikke minst vår egen selvforståelse da dette strategiske valget ble tatt."

Ålesund gratulerer OIF!
Ordfører Bjørn Tømmerdal (bildet) i Ålesund skriver en lang hilsen som du kan lese i sin helhet i ST lørdag. Her er noen avsnitt:

T__mmerdal.jpg"Ålesund kommune ønsker Orkanger velkommen blant byene i Norge. Det å ha bystatus gjør noe med et sted, selv om vedtaket ikke gir formelle plikter eller rettigheter. En føler seg større.

Utviklinga på Orkanger viser også at dere er modne for bystatusen. Vi gratulerer Orkanger og OIF med åpninga av to nye kunstgressbaner i det som skal være ett av landets flotteste idrettsanlegg. Som Sør-Trøndelags tredje by er det god grunn til å tro at Orkanger vil utvikle seg til et urbant senter for områdene rundt."

Bedre kan det ikke sies. Dette er noen få av alle hilsener som kommer.

Se også Orkanger By på Facebook med blant annet program for 1.juli - Den nye byens fødselsdag.

Flyfoto_20140527_025.jpg

Byen vår: Tirsdag er Orkanger en by - den tredje i Sør-Trøndelag fylke og nummer 103 i Norge. Mange er mindre i folketall.

 

Publisert 28.06.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse