Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

1. juli: Orkanger blir by - OIF åpner kunstgressbanene!

KGB1.jpg

Kryss av tirsdag 1. juli 2014 i kalenderen:
* Fra midnatt er Orkanger offisielt en by.
* Klokka 18 åpner OIF to nye kunstgressbaner i ett av landets flotteste idrettsanlegg.
Få norske byer har maken - uansett størrelse.

Banene er en gave fra OIF og frivilligheten til den nye byen. Samtidig får Orkdal kommune litt festivitas med på kjøpet på den første dagen i byens historie:

Kommunestyret vedtok 1. juli som offisielt tidspunkt for bystatus. I ettertid er det bestemt å vente med den store byfesten til folk er hjemme fra ferie.

Visjonsutvalget
Med åpninga blir 1. juli likevel en merkedag både for Orkdal, Orkanger og OIF. Idrettsanlegget og Gammelosen står for øvrig helt sentralt i arbeidet med å begrunne bystatus, og i planene om å markedsføre Orkanger:

Allerede i 2008 pekte det såkalte Visjonsutvalget på potensialet i et slikt område midt i sentrum. Siden har Idrettsparken/Gammelosen blitt foredlet og utviklet.

Front_KGB_1.jpg

Slik så det ut: Dette var tilbudet til fotballspillende barn. To kunstgressbaner erstatter nå den ødelagte ballsletta.

De nye banene koster ca 13 millioner kroner. Den store ellever-banen (Orkla Maskin Arena) får undervarme og kan brukes hele året. Sjuer-banen (Bankløkka) er et viktig tilskudd, ikke minst til barnefotballen.

Bang tar avspark
For bare ett år siden åpnet ordfører Gunnar H. Lysholm OIFs nye friidrettsanlegg. 1.juli ligger det an til at varaordfører Oddbjørn Bang tar avspark på kunstgressbanene - som politiker i en bykommune.

Et kolossalt dugnadsarbeid ligger bak prosjektet. De siste ukene har frivillige rullet ut og limt kunstgress, snekret gjerder og kjørt inn mer enn 200 tonn sand og gummigranulat i dekket.

I tillegg til det fysiske arbeidet, ligger usynlig planlegging, prosjektering, forhandlinger, møtevirksomhet og alt papirarbeid knyttet til det som i realiteten er et svært anlegg.

Tre personer i styringsgruppa har mer enn noen andre gjort dette mulig:

Øyvind Togstad, leder i OIF anlegg, som de siste kveldene har sittet på traktoren i tillegg til å ha det overordnede ansvaret.
Svein M. Haarsaker, teknisk kyndig, og med spisskompetanse på rør- og pumpesystemer.
Rudolf Larsen, var daglig leder i OIF, pådriver og ressurs, men gikk bort i desember.

Programmet for åpningsfesten er ikke helt klart, men det blir selvsagt fotball - kanskje inkludert en by-cup for de minste. OIF serverer gratis grillmat, og så kommer det sikkert en overraskelse.

En samarbeidsavtale med Orkla FK og Orkdal kommune (IKAS AS) har fått prosjektet i havn økonomisk, sammen med flere store og små sponsorer.

Penger fra Orkanger Vel
Orkla Maskin er hovedsponsor for ellever-banen, mens Orkdal sparebank er største bidragsyter på Bankløkka. Orkdal kommune og Orkdal Sanitetsforening har stilt opp sammen med blant andre Orkanger Vel.

Velforeninga støttet de to banene med 225 000 kroner.

1. juli er det avspark for aller første gang i byen Orkanger:

* Ingen barn får bedre fotballtilbud enn OIF/erne.
* OIF blir et bylag!

KGB2.jpg

Prosjektledere: Svein M. Haarsaker (t.v.) og Øyvind Togstad. Grønn traktor finnes ikke bare ute på landet, men også i byen.

 

Publisert 18.06.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse