Besøkstall

122 698 denne måneden

12 379 364 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nerøra Vel inviterte: Politikerne kom til Gammelosen

Ner__ra6.jpg

Nesten alle de politiske partiene i Orkdal møtte opp i Gammelosen mandag ettermiddag. Der serverte Nerøra Vel kaffe, kaker og argumenter mot tungtrafikken på Havneveien og videre utbygging av havn mot Nerøra.

På bildet over er Torstein Larsen fra Pensjonistpartiet, Ivar K. Gangås fra KrF og Høyres Joar Syrstadeng på plass i nordenden.

De er uenige om omfanget på utbygging av havna, men samtidig ser stenging av Havneveien ut til å samle økt oppslutning.  Også ordfører Gunnar H. Lysholm antyder nå stenging. Dersom Orkdalslista samlet sier ja til å stenge, er det klart flertall for.

Valget ble trolig litt enklere for en del folkevalgte etter at trafikkanalysen Havna har bestilt anbefaler å stenge Havneveien av hensyn til nærmiljøet.

Ner__ra1.jpg

Tor Kvarsnes spilte på Nerøra Vels møte med politikerne. Ordfører Gunnar H. Lysholm og trubadur Kvarsnes fant tonen (Alle foto: Mina Fjeld Kvernvik).

Et banner med "Steng Havneveien" møtte politikerne. Folk fra Nerøra Vel bar gule vester med "Nei til storhavn." Men det gikk gemyttelig for seg mellom bekymrede beboere og selv de mest ihuga tilhengerne av stor havneutbygging.

Ner__ra2.jpg

Ikke akkurat gateslag om havn: Orkdalslistas Terje Sletvold tok en svingom.

Nesten hele det politiske spektret i havnesaken deltok; fra Miljøpartiet De Grønne som mener Orkanger er feil sted, via Ap og andre som ønsker en begrenset utbygging, til deler av Orkdalslista som vil ha full utbygging både mot Råbygda og Orkanger.

Også beboere fra Råbygda møtte opp ved stranda, rullestolbanen og grillplassen som ligger inntil Havneveien. Alle fikk merke suset fra tungtrafikken.

Ner__ra4.jpg

Havneveien er en av de viktigste traseene for trailertransport. I kommunestyret i april stemte et flertall for å holde Havneveien åpen og samtidig bygge ut Havna mot Orkanger.

 

Publisert 16.06.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

sjåfør 18.06.2014 16:54
Hei. Tror det er på plass med et synspunkt fra min side: Jeg er sjåfør å kjører flere ganger daglig havneveien på orkanger. Hører dere klager over støy fra oss: -få kommunen din til å utbedre veien for huller å smal vei. Da slipper dere skrangling fra hengere å diverse. -sett opp støyskjerm. Stenge veien?: så vi skal kjøre 7km ekstra mot 1 km gjennom havneveien?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse