Besøkstall

111 001 denne måneden

11 783 203 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-PR: Gammelosen på NRKs Extra-trekning i høst

Extra4.jpg

Onsdag ettermiddag ble opptakene unnagjort: Friske damer badet og dugnadsgutta fortalte programleder Truls Pedersen (nærmest) gode historier om Gammelosen. I løpet av høsten kommer Orkangers perle på landsdekkende TV. 

Det skjer når NRK1 sender reportasjer fra hele landet under Extra-trekningene fra Hamar. Gammelosen, Orkanger og Orkanger Vel blir ett av ca ti tema.

Ingen vet ennå når innslaget fra Gammelosen kommer, men første reportasje er planlagt et stykke ut i august. Seertallene ligger på 300 000 til 400 000.

Truls Pedersen, kjent som programleder fra Extra-trekningen på tirsdagskveldene, fikk høre litt av hvert i løpet av tre timer ved Gammelosens bredd. Blant kildene var Jan Erik Bach og resten av den formidable dugnadsgjengen som rydder skog og kratt og bidrar til at Orkanger har en førsteklasses bypark (bildet øverst).

Extra3.jpg

Extra-teamet intervjuer Kari Fagerholt etter bading. Kari tok en dukkert sammen med Gunnhild Solem både før TV-opptak og mens kamera gikk.

Extra-stiftelsen og produksjonsselskapet Fabelaktiv kontaktet Orkanger Vel nylig for å finne ut om Gammelosen er et egnet reportasjeobjekt, og der hersker det ingen tvil. Orkanger Vel fikk 125 000 kroner i støtte fra Extra-midlene til bygging av badeanlegget i nordenden.

Extra1.jpg

TV-teamet kom til Orkanger med lilla campingvogn og mottoet "Spre glede". Fra venstre fotograf Svein Bjørtomt, programleder Truls Pedersen, regissør Rune Sæterstøl og produksjonsleder Marte Mørkved-Romstad.

Frivillighet og folkehelse står sentralt hos ExtraStiftelsen - og i Gammelosen. Frivillig arbeid, kombinert med innsatsen til Orkdal kommune, har vært en forutsetning for å skape Gammelosen.

* Frivilligheten: Går som en rød tråd helt fra idestadiet via utbygging og til dagens dugnad, som handler mye om drift og vedlikehold.

* Folkehelse: Friluftsområdet er et stjerneeksempel på praktisk folkehelsearbeid. Gammelosen er tilrettelagt for alle, gir alle mulighet til aktivitet og gode opplevelser, og blander aldersgruppene på en måte som skaper trygghet og gjensidig forståelse.

Truls Pedersen ville høre om dugnad, motivasjon og verdien for Orkanger og Orkdal som lokalsamfunn. Orkanger Vel har investert mer enn en million kroner av  egne midler de siste årene, i tillegg til direkte støtte fra private og offentlige, slik som de 125 000 i Extra-midler.

Extra6.jpg

Orkanger Vel spanderte gratis grillmat mens TV-produksjonen pågikk. Kasserer og grillmester Odd Steinar Storli (t.v.) serverer dugnadskarene Tor Bach og Oddbjørn Fossland. T.h. Orkanger Vel-leder Jan Aage Mortensen.

To små minus en trivelig ettermiddag:

1)  Været, som ingen kan gjøre noe med. Styrtregnet uteble heldigvis, men tett skydekke og sur vind la en demper på badelivet.

2) Støy fra tett tungtrafikk på Havneveien førte til at deler av opptaket måtte flyttes til sørenden av Gammelosen. Orkanger Vel arbeider videre for å stenge veien for annet enn interntrafikk mellom Grønøra og Elkem, av hensyn til folkehelsa. Det manglet tre stemmer i kommunestyret sist.

Extra7.jpg

Mange på Orkanger setter stor pris på Gammelosen, og fortalte om hva området betyr for dem. Fremst Ole Karlsen (med ryggen til) og Halldis Sæther.

Programleder Truls Pedersen fikk med seg hele vandringen fra da Gammelosen var Orklas utløp, via planene om å fylle hele vannspeilet med stein, og fram til dagens idyll.

Extra-Pedersen mottok også noen vennlige klager på at trekningene går for fort, og at det er for vanskelig å vinne.

Og så kom sola...

 

Publisert 04.06.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse