Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger: Se bybilder fra dagen etter vedtaket

DSC_0014_1.JPG

Kommunestyret har vedtatt at Orkanger blir by. Dagen etter vedtaket falt tilfeldigvis på "himmelspretten". Orkangervel.no tok de første bybildene innimellom dugnad på strendene i Gammelosen.

Over ser du tre som nyter livet på bystranda. Ingen andre byer på våre breddegrader har en lagune med flere strender med korallsand midt i sentrum. De tre bybaderne er Benjamin Strand, og Berit Marie og Bjørn Andre Hofstad.

DSC_0049.JPG

Dagen før viktig fotballkamp.

Paal Tødaas, Mari Lian og John "Nikki" Konstad møttes tilfeldig på bytorget. Selvsagt tema var lokaloppgjøret i kvinnenes 3.divisjon mellom OIF og Orkla i Idrettsparken fredag kl. 19.30. Da står mye prestiskje på spill, men OIF skal være best. På OIF er Mari - med fortid i Orkla - en nøkkelspiller.

Torget er også et minnested. Mange har lagt ned blomster til minne om Robert Kattem som har gått bort bare 35 år gammel. Et OIF fotball-skjerf ligger ved fontenen. OIF betydde mye for Robert og Robert betydde mye for OIF fotball, og for kunder og kolleger på Bunnpris. Der er det lagt ut minneprotokoll.

DSC_0041.JPG

Vakre blomster, men ikke noe hektisk byliv.

Ganske nøyaktig ti personer satt og koste seg utenfor Tapasen torsdag kveld. Sola hadde forsvunnet bak ST-gården. Lavmælt prat, ingen pulserende by foreløpig. En kar bosatt på Orkanger men opprinnelig fra Fannrem lurte på hvor bygrensa vil gå. Interessant spørsmål - eller kansje ikke...

Sentrumsforeninga og Orkanger Vel sørger for at det ser pent ut også dagen etter vedtaket om at Orkanger skal bli by. Overgangen skjer formelt 1.juli, men vedtaket er altså fattet. Det kommer ikke til å skje noen merkbar forandring 1.juli. Vi kan like godt anse Orkanger som by allerede.

DSC_0047___Kopi.JPG

Folk i farta: Martin Røhmesmo på spasertur med bikkja i den nye byen.

DSC_0050.JPG

Fire jenter på byn. Heretter går rute 310 til og fra byen begge veier. AtB varsler færre avganger på kveldstid, dessverre.

DSC_0066.JPG

Alle byer med respekt for seg selv har en skateboardpark. Det er et urbant trekk.

Orkanger Vel var ute i forkant og bygde skatepark fire år før vedtak om bystatus. Beliggenheten er flott. I Melhus (som har flere innbyggere men ikke er by) krangler man så busta fyker om plassering av skatepark. Naboer frykter støy.

DSC_0031.JPG

Et badebilde til slutt siden sommeren er innom så tidlig. Muligens trenger byen en fontene i vannspeilet? Slikt har mange byer.

Neste uke skjer det spennende ting på stranda med rillestolanlegget i Gammelosen. Nyhet kommer snart - vent og se!

 

Publisert 29.05.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Asbjørn T. Heggdal 30.05.2014 12:38
og det skader ikke med litt mere gatelys...

Bygutt 29.05.2014 23:26
I byen Orkanger er det stort sett grusveger. Noe av det første som bør gjøres er å asfaltere flere gater i byen.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse