Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

F-bygget på Follo: Nye regninger vil komme

Follo2.jpg

Det gamle gymbygget (F-bygget) på Follo vil trolig komme til å koste Orkdal kommune dyrt også i framtida. Kommunen har brukt 6,5 mill. kr. på å rehabilitere bygget innvendig. ON arkitekter og ingeniører skriver nokså illevarslende at det er "store utfordringer" utvendig.

Kort historikk:
Fylkeskommunen vurderte F-bygget som kondemnabelt. Fylket ville rive pga enorme kostnader for å gjøre det egnet til undervisning.

Orkdal kommune kjøpte bygget og ti mål tomt for 10 millioner som del av en pakke for at fylket ikke skulle flytte linjer fra Follo til Meldal.

Kommunen bevilget 4 950 000 til rehabilitering og ga seg selv fritak fra kostbare krav om etterisolering/ENØK-tiltak. Regninga kom på 6 571 000 - en sprekk på 1,6 mill.

Bygget har altså kostet drøyt 16,5 mill. kr. Arbeidene startet i august 2012, og kommunen driver virksomhet der med midlertidig brukstillatelse.

Voksenopplæringa og Orkdalstorget har flyttet inn. Hjelpemiddelsentralen er på vei inn.

Vinduer og isolering
Ingenting tyder på at regninga stopper på 16,5 mill. Konsulenten ON arkitekter og ingeniører skriver i en statusrapport til kommunen om nye, "store utfordringer". Det gjelder alt utvendig på den gamle bygningen:

* Kledninga på fasaden.
* Vinduene.
* Isolering.

Orkdalstorget har selv utført mye av arbeidet inne. Men blant annet brannvarsling, branncelleinndeling og ventilasjon, el og varme har kostet mye.

Ulønnsomt å rive?
Orkdal kommunes plan har vært å rive bygget i løpet av noen år og deretter selge tomta til boligformål med fortjeneste. Rådmannen foreslo derfor å omregulere til boligformål i den nye arealplanen, men dette ser nå ikke ut til å være aktuelt.

Årsak:
Orkdal kommune bruker så mye penger at riving og salg av tomta kan bli dårlig butikk  -  ikke god butikk slik det ble hevdet tidligere.

 

Publisert 26.05.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse