Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal: Rekordmange gamle - nye anklager om løgn

R__mme__vre29.09.13.jpg

Litt blandet nytt fra Orkdal:
* Verdien på Rømme Øvre-tomta (bildet) er anslått til 52 millioner.
* 98 orkdalinger er 90 år eller eldre - flere enn noen gang.
* Barnevernet sliter fortsatt med høyt fravær; 19 prosent.
* Ordføreren mener ST farer med løgn i barnevernsaken.

Rømme Øvre:
Onsdag behandler formannskapet valg av modell for utbygging av nytt sentrum. Salvesen & Thams (S & T) foreslår et felles utbyggingsselskap der S & T, Orkdal kommune, TOBB og eventuelt grunneier Eivind Sæther går sammen.

Tanken er at en samlet, planmessig utbygging vil gi bedre løsninger og bedre økonomi.

Sæther-familien eier 35 mål og Orkdal kommune 15 mål. Foreløpig er verdien anslått til 52 mill. kroner;  36,4 mill for Sæther-delen og 15,6 for den kommunale. Det er mulig Sæther-familien selger.

Rådmannen anbefaler at Orkdal kommune går inn med verdien tilsvarende sin del av tomta - dvs en eierandel på 30 prosent. S & T og TOBB må eventuelt kjøpe seg inn.

Befolkning:
Orkdal kommune vokser ikke fort lenger, men spisset markedsføring kombinert med S & Ts vilje til å investere i nybygg kan få det til å løsne som i Skaun.

De eldste: Befolkningen blir eldre her som ellers. Ny rekord i siste kvartal viste 98 i en alder av 90 år eller mer. Antall på 90+ var 79 i 2010.

Fødte: 142 i 2013 mot 169 i toppåret 2010.

Barnevernet:
Står fremdeles i fokus i Orkdal. Faglige feil og en opprivende, indre strid har gitt kommunen mye dårlig PR og krevd betydelige ressurser. Påkjenningen er fortsatt stor selv om ting går rett vei.

Sykefraværet var 25 prosent i 2013. Første kvartal i 2014 lå det på 19 prosent - dvs at en av fem alltid er borte. Ingen annen enhet har så høyt fravær. I hjemmetjenesten er fraværet ca 15 prosent.

Noen fakta fra rapportering:
* Barnevernet i Orkdal (ikke de andre kommunene) fikk 30 bekymringsmeldinger første kvartal i år. Alle er behandlet innen tidsfristen.
* Det ble fattet seks såkalte akuttvedtak (midlertidige hastevedtak) kjent fra den såkalte referatsaken.
* 28 fosterbarn er under tilsyn av barnevernet i Orkdal.

Løgn i barnevernet?
STs massive dekning av barnevernsaken har blant annet bygd på en forutsetning om at en av partene lyver i den såkalte referatsaken. Men om noen lyver, og i så fall hvem, er uklart.

Nå mener imidlertid ordfører Gunnar H. Lysholm at ST lyver. Ordføreren har sendt brev til ansvarlig redaktør Anders Aa. Morken. Det skyldes at ST slo opp at Orkdal kommune har politianmeldt en ansatt for trusler pga en Facebook-melding hun sendte til en annen ansatt i barnevernet.

Ordfører Gunnar H. Lysholm skriver til ST:
"Ingrid Hultgren ringte meg i går og påsto at Arnt Tronvoll på vegne av Orkdal Kommune har politianmeldt. Dette er løgn (for å bruke barnevernsak-terminologi)."

Lysholm betegner henvendelsen fra kommunen til politiet som i beste fall en bekymringsmelding, skriver at han ikke har stor tillit til avisa lenger og ber om en tilbakemelding.

 

Publisert 20.05.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jan 20.05.2014 16:54
Ja ja når man betrakter noe av det ekstreme som skjer i Orkdal kommune innenfor helsepolitikk, sentrumspolitikk, idrettspolitikk godt iblanda løyver og garantier basert på feile tallfakta i timillionersklassen kan man saktens lure på hvem som farer med løgn og usannheter eller ikke??????

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse