Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forbud mot russebiler i 17.maitoget - og litt barnevern

DSC_0112.JPG

Beste innslag i folketoget 17.mai får 5 000 kroner i premie. Men russebiler er forbudt av frykt for ulykker. Det fastslår lensmannen, etter at det først gikk ut informasjon om at russebilene får innpass i årets felles tog for alle i kommunen.
Orkdal kommune la ut informasjon om russebil-forbudet på egne hjemmesider onsdag.

Årets russ er selvsagt sterkt ønsket i folketoget, men da til fots selv om bilene har blitt russens stolthet og varemerke.

Russen sto tradisjonelt for entusiasme og dristig kreativitet i folketogene - gjerne samlet på en lastebil eller to. Tradisjonen ebbet gradvis ut mens konvoier av russebiler gjorde sitt inntog.

For noen år siden bannlyste politiet bilene i toget, særlig av frykt for at unger på jakt etter russekort skulle bli påkjørt.

Russen ble mindre synlig 17.mai trass i at det ble stadig flere av dem.

Årets folketog skal samle innbyggere fra hele Orkdal i anledning 200-årsjubileet for Grunnloven. Orkdal kommune ønsker å vitalisere toget og gjøre det mer interessant.

Strekningen er kort; avgang fra Rådhuset kl. 15.30 med Orkanger barneskole som mål. Oppslutningen kan bli stor. Lag og foreninger er oppfordret til å markere seg på en underholdende måte.

PS1 - 17.mai:
Astma- og allergiforbundet ber arrangørene ta hensyn ved å pynte med rogn eller allergivennlige planter som ildtopp i stedet for bjørk. Forbundet oppfordrer også til å bruke batteridrevne i stedet for levende lys.

PS2 - rettssaken:
Orkangervel.no følger den såkalte barnevernssaken i Orkdal på lang avstand i dobbelt forstand. Dette nettstedet har omtalt saken et par ganger utelukkende i et forsøk på å gjøre dokumenter Orkdal kommune har publisert lettere å forstå.

Saken fortjener selvsagt bred dekning i ST fordi den reiser viktige prinsipielle spørsmål, og fordi barnevernet, rettssaken og alt som hører med blir betalt av skattebetalerne.

Løgn??
ST skriver enda en gang at et sentralt spørsmål er hvem som lyver i referatsaken. Denne uka er problemstillinga "løgn" kontra sannhet presentert på lederplass.

Mange blir trolig skuffet hvis de venter at tingretten skal fastslå hvem som ”lyver”. Riktignok er oppsigelsen – og dermed arbeidsrettssaken - utløst av et leserinnlegg og  STs oppslag med påstand nettopp om at referatsaken er ”Lukket (avsluttet av Fylkesmannen) på en løgn”.

Det er imidlertid helt vanlig å ha forskjellig oppfatning av hva som er sagt og ment i en situasjon uten at noen lyver bevisst.

Muligens er det noen som farer med løgn i referatsaken. Men det er også fullt mulig at de stridende partene har tolket informasjon forskjellig uten at noen av dem lyver med overlegg.

Dette som en vennlig påminnelse siden ST har gjort det til en premiss at en av partene må lyve.

Uavhengige kilder?
ST har også gjentatt at fem uavhengige kilder (inkludert saksøker) bekrefter saksøkers versjon av referatsaken. Det er imidlertid umulig siden bare tre var til stede på møtet som ledet til referatet. Blant disse tre står det 2-1 i tolking av hva som ble formidlet til barnefaren.

Han er den ene av de tre. De to andre er daværende barnevernleder og saksøker. Saksøker skrev i referatet at barnefaren virket ruset under møtet med barnevernet.

Hans Kringstad

DSC_0136.JPG

Russen er hjertelig velkommen i folketoget, men må parkere de kjære russebilene.

 

Publisert 07.05.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse