Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Vels vårdugnad: Ryddesjau i Gammelosen

DSC_0003.JPG

Strålende sol og spreke syklister dannet rammen rundt Orkanger Vels dugnad i Gammelosen lørdag. For andre år på rad falt vårens første ryddesjau sammen med sykkelrittet Orklatempo´n. På bildet en del av ryddegjengen. Se flere bilder under.

På bildet over er fra venstre Laila Fjeld, Anita Sletvold, Leif Erling Rostad og Alv Helge Skeie i sving på stranda i nordenden. Mange hengerlass med rusk og rask, kvister og tang havnet på Hamos.

DSC_0007.JPG

Og her er etter-bildet: Strøkent som på Copacabana etter rengjøring.

Strendene er presentable når vi går inn i mai. Værmeldinga - med sludd og regn i langtidsvarselet - tyder riktignok ikke på badeliv med det første. Skjønt noen har allerede vært uti Gammelosen. Isbadere slo til tidlig vinter, og før helga badet flere unger i sørenden.

DSC_0005.JPG

Morten Ebbesen har pusset rullestolrampen.

Både ved rullestolanegget og på den vesle stranda mot industriområdet må det kjøres på sand. Orkanger Vel har et bra lager etter kjøpet av en båtlast fra havet utenfor Bergen i fjor.

Kommunen spleiset med Orkanger Vel fordi lang frakt gjorde kjøpet veldig dyrt (ingen konsesesjoner for uttak av korallsand i Midt-Norge). Kommunen anbefalte velforeninga å søke også Trondheim Havn om hjelp. Trondheim Havn har ennå ikke svart på søknaden datert 20.november 2012.

DSC_0017.JPG

Havneveien en lørdag i april under sykkelrittet Orklatempo´n.

Dugnad mens Orkla Cykleklubb arrangerer sykkelritt på Havneveien er i ferd med å bli en tradisjon. Hengerne våre kan komme i veien for syklistene, men rytterne har større utfordringer. Selv på en lørdag uten containerbåt ved havna er tungtrafikken betydelig. Det er ikke mye plass til en konkurransesyklist på brua i Gammelosen sammen med doninger som den over.

Orkdal kommune har nektet både å gjennomføre trafikktellinger og å stenge Havneveien for gjennomgangstrafikk. Det er tvilsomt hvor lenge strendene og anlegget i nordenden av Gammelosen kan brukes pga støy, støv og trafikkfare. Containertrafikken alene er fordoblet siden 2009, ifølge havnas egen statistikk.

DSC_0021.JPG

Trangt om plassen.

En gruppe pensjonister med Jan Erik Bach i spissen rydder skog langs turstien i Gammelosen. Oppgaven er egentlig kommunal, men Jan Erik, broren Tor Bach, Oddbjørn Fossland, Brage Knudsen, Olaf Hegglund og en del andre går løs på arbeidet hver vår og sommer. Orkanger Vel har kjøpt ryddesager og verneutstyr.

DSC_0029.JPG

Orkanger Vel har investert i utstyr for å drifte det kommunale friluftsområdet Gammelosen. På bildet dugnadskarene Tor Bach og Morten Womrdal i sving på østsida. Mange syke og råtne trær bør fjernes fra mælen.

DSC_0035.JPG

Også den flotte stranda i sørenden fikk en vårpuss før Hamos stengte lørdag. De som jobber dugnad lurer litt på hvilke natursvin (godt, gammeldags uttrykk) som setter igjen engangsgrillene og bare drar heim, i dette tilfellet inkludert matrester.
Vidar Liøkel ryddet opp etter dem.

Og til slutt; mat også til de frivillige som bruker fritid på å stelle kommunens friområde:

DSC_0025.JPG

Kaffepause i Hermetikken for en del av dugnadsfolket.

Hermetikken ser for øvrig ikke helt bra ut. Det trengs både maling, beising og litt snekring, og grillen står på halv tolv. Styret i Orkanger Vel finner ny dato og organiserer.

 

Publisert 26.04.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse