Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Et halvt år til åpning: Slik blir Nye Amfi kjøpesenter

Amfi1.jpg

Omtrent som på tegninga kommer nye Amfi kjøpesenter til å se ut når det åpner i oktober. Rådmannen er ikke fornøyd med fasadene på nytt tilbygg ut mot elva. Kommunen vil ha mer glass i veggene, og det skal politikerne se på.

Amfi vant kappløpet mot OTI. Begge sentrene planla omtrent å fordoble arealet. 

Amfi åpner om et halvt år, mens OTI-sentret slåss for livet - og mot at Amfi-gruppen skal få spre handel utenfor den røde streken. I praksis handler dette i første omgang om Plantasjen, Biltema og Jysk.

Amfi-sentret øker med:

  • 9 500 kvm - fra 13 000 til 22 500 kvm.
  • 30 butikker - fra 25 til 55.

Fortsatt er det mange ledige lokaler på Amfi, men de er mindre enn det Jysk og Biltema ønsker.

For øvrig rykket Biltema ut i ST før påske og sa at de ikke vil til OTI-området fordi butikken skal synes. Samtidig flytter Biltema nå inn i Malvik senter på Sveberg. Denne butikken har holdt til inne på Hell-sentret i Stjørdal før.

Amfis utseende
Amfi har fått klarsignal for hvordan fasadene skal se ut i det forstørrede kjøpesentret. Det skal bli mye blått og grønt - og store glassflater. Poenget med glass er å gi en inkluderende følelse.

Etter Vinmonopol-brannen i sommer ble det gitt tillatelse til et ekstra tilbygg ut mot elva. Her mener rådmannen Amfi ikke har fulgt opp kravet om glass/inkluderende preg.

Politikerne i hovedutvalg forvaltning får saken til behandling i morgen (onsdag).

Amfi2.jpg

Skisse som viser den nye hovedinngangen i retning mot Bårdshaug Herregård. Parkeringshuset ligger til høyre for bildet.

Amfi lurt?
Det pågår nå er hard drakamp om bestemmelser for hva slags handel som skal tillates utenfor den røde streken på Laksøra/Beitøra (Bårdshaug Vest).

Amfi/Thon/Coop føler seg lurt av politiske løfter (ST før påske) om OK for generell storhandel på Bårdshaug Vest.

Som et plaster på såret (?) vil flertallet av politikerne godta hagesenter på Laksøra, noe som er identisk med Plantasjen. OTI-sentret har satset på å få nettopp Plantasjen i et nytt bygg for å berge varehuset.

Jysk må flytte
Jysk, som holdt til på Amfi før utbygginbga, driver på dispensasjon på Bårdshaug Vest ut 2014. Med mindre politikerne gjør et nytt rundkast må Jysk flytte tilbake til sentrumsområdet før utgangen av året.

OTI-leder var for spredning
Europris fornyer seg nå på Bårdshaug Vest. Europris fikk dispensasjon fra den røde streken i 2004 - bare ett år etter at et enstemmig kommunestyre innførte rød strek.

Daværende daglig leder på OTI, Kjell Holden, var en av de fremste forkjemperne for at Europris skulle få åpne butikk utenfor sentrum. Holden brukte ST og sentrets egen kundeavis i et angrep på politikerne som ville styre handelen. Han var leder i næringsforeninga.

Ordfører-tabbe
Ordfører Gunnar H. Lysholm sto på samme linje som Holden. Lysholm presset gjennom et flertall for Europris på Bårdshaug Vest i strid med kommuneplanen. Det skjedde via en prosess som pågikk over mange måneder. Under Orkdal 2040 kalte ordføreren likevel Europris-vedtaket en tabbe, som om det var en impulshandling

Mer om den merkelige Europris-historien senere.

Hans Kringstad

 

Publisert 22.04.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse