Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OTI-Roy til politikerne: Stopp varehus på Bårdshaug Vest

OTI.jpg

Daglig leder Roy Egil Johansen ved OTI-sentret har sendt brev til alle politikerne før de i dag (onsdag) starter behandling av ny arealplan. Kort sagt:

  • Rådmannens forslag på Bårdshaug Vest er oppskrifta til Amfi/Thon.
  • Forslaget vil stoppe utvikling av Orkanger sentrum.
  • Amfi/Thon er eneste vinner, alle andre blir tapere.

OTI-lederen går langt i å antyde at Amfi/Thon har lyktes med lobbyvirksomhet overfor ledelsen i Orkdal kommune:

"Det er tilnærmet likhetstegn mellom Amfi/Thon sine ønsker og Rådmannens innstilling", skriver Roy Egil Johansen.

Han legger til:
"Det er vel nærliggende å tro at et slikt forslag på langt nær er fremtvunget av sentrale aktører på Bårdshaug Vest uten at det er helhetlige tanker for utvikling av Orkanger som ligger til grunnlag for et slikt forslag."

Liberalisering utenfor sentrum
Rådmannen foreslår full havneutbygging på Grønøra og liberalisering av handel på Bårdshaug Vest. Det siste betyr frislipp av alt innen blant annet møbel, elektro, verktøy og sportsutstyr utenfor den røde streken - bare butikklokalet er stort.

OTI-leder Roy Egil Johansen skriver til politikerne at forslaget har en vinner og mange tapere dersom det blir vedtatt:

Vinner:
Amfi/Thon som har kjøpt tomtene og får verdiøkning.

Tapere:
Etablert handel, eiere av handelseiendommer innenfor den røde streken og befolkningen generelt.

Johansen peker spesielt på at rådmannen vil åpne for mer handel utenfor den røde streken når det finnes godt med plass innenfor: Ved OTI, på Rømme Øvre, på Bårdshaug Øst (bildet under) og langs E39.

Han har sendt brevet både som "innbygger og representant for OTI-sentret". Les hele brevet her.

PS:
Behandlinga av ny arealplan starter i formannskapet onsdag 2.april kl. 12. Både Bårdshaug Vest/rød strek og utbygging av Havna kommer opp. Møtet er åpent. Orkanger Vel ber alle som kan om å møte opp for å følge debatten.

DSC_0006.JPG

Deler av området innenfor den røde streken på Bårdshaug Øst - nær planlagt sentrum - ligger nærmest brakk. Rådmannen i Orkdal vil heller ha storhandel på Bårdshaug Vest.

 

Publisert 01.04.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Terje 02.04.2014 14:44
Diskusjonen her handler ikke bare om Amfi og Oti, men om hvordan fremtidens sentrum skal bli best mulig for kommunens innbyggere. .Det minste problemet er anskaffelsen av nye kjeder og butikkkonsepter. Det ligger nå i hendene til våre politikere om de vil følge rådene til byplanleggere eller rådene til noen få markedsaktører som kun bryr seg om egen vinning og som ellers er likegyldige til Orkanger som sådan.

PT 01.04.2014 23:43
Blir det mer liv i den gammle handlegata av at storkjedenes "megastores" legges inntil ønsket sentrum? Får man ikke bare mer biltrafikk av kunder på storhandel? Det som kunne skapt et mer livlig sentrum er om den varefrie-handelen ble MER sammlet i delen av gata inntil skolen og idrettsanlegget.Spredt utover finnes Banker(har 4 stk fordelt på en km glissen handlegate),advokater,forsikring,melgere,reisebyrå,legesenter,tannlege,frisør og velvære,reklame,kjøreskoler,regnskap,optikere,kurs og konferanselokaler,bingo,avisa...kunne sammlet mange sultne og tørste mennesker.

Joar 01.04.2014 23:22
Hva ønsker innbyggerne i kommunen. En sentrumsstripe fra shell til byggern, der besøkende suser forbi tettstedet etter å ha stoppet å handla på stripa? For jævlig at en senterkjede som egentlig ikke bryr seg om hvordan det ser ut i Orkdal kommer å raserer mulighetene som har vært planlagt og vedtatt i lang tid.

Svend Åge Sæther 01.04.2014 20:40
Det er helt rett det Hans Wilemsen skriver, OTI hadde sjansen og de lå hestehode forran Amfi og utbyggingen der. i mitt engasjement for Orkdal 2040 kontaktet jeg arkitektkontor Per Knudsen i Trondheim. Dette førte til at vi kom med et innspill og en hel tegnet "byplan" med fokus fra til Bårdshaug Herregård ned til Hjørnegården og ned til Oti i vestlig retning. Det var faktisk den eneste byplan som ble laget i prosessen 2040. Vi skjønte tidlig at skulle vi få butikker i det største tiltenkte forretnings- og leilighetsbygget som var tiltenkt på det vestlige jordet på Sæther / Røhme (det nærmest OTI) så måtte vi handle raskt. I juni 2011 skrev jeg en mail til Cato Hauge som representerer eierne (Union/Storebrand) av OTI. Jeg inviterte Hauge til at Union også kunne stå som utbygger av vårt bygg og se Oti og dette i sammenheng. Union ble sittende på gjerdet og det ble aldri møter for å se mulighetene. Mange politikere ga i 2040-prosessen inntrykk av at de likte det Per Knudsen hadde tegnet og vi var veldige optimistiske. Etter en tid stilnet det og plutselig ble det utlyst en arkitektkonkurranse. Per Knudsen valgte å ikke delta. Han hadde jo allerede kommet med en plan som ville skapt et kompakt sentrum med gangavstand. De som "vant" konkurransen presenterte sitt bidrag i kinosalen i 2013. Nå ser det ut som at det for det meste blir boliger der vi ville lage et handlekraftig kompakt sentrum. Politikerne vil nok helst flytte sentrum mot sør. Hvorfor sier jeg det? Jo ingen av dem ringte Lars Løseth i Amfi for å gi Amfi mulighet til å flytte hele senteret mot "handlegata". Store områder ligger ledig på åkrene mot E39 og kunne vært brukt. Når jeg spurte Lars Løseth i en telefonsamtale om hva som hadde vært best for dem så bekreftet han at det hadde vært flott å kunne bygget helt fra grunnen av. Forutsetningen for det var selvfølgelig at de og kommunen måtte ha funnet en løsning for Domusbygget. Hva kunne Domusbygget og området vært brukt til? Her er noen forslag. Selve bygget kunne blitt ombygd til overbygd bussterminal, ladestasjoner for el-biler, kaffeteria og andre fasiliteter. I 2 etasjer over disse kunne det vært fine leiligheter med flotte terrasser mot elven i vest. Man kunne også ha utvidet parken til Bårdshaug Herregård, i stedet for å krympe den, og virkelig laget en flott grønn lunge for gjester og folk i Orkdal. Jeg tror nok det blir utbygging videre nå på Bårdshaug Vest. Det er tross alt beste mann og beste firma som er i gang for å få det til, nemelig Lars Løseth og Amfi/Thon. De er tross alt størst i landet på kjøpesenter og kan dette ut i fingerspissene og har virkelig fått til det de holder på med.

berit gjølmesli 01.04.2014 20:37
Det renner mye vann i havet og det vil sikkert bli mange kontroversielle saker fram til 2015 og neste kommunevalg. Da gjelder det å huske hva politikerne gjør nå. Noen politikeres verste mareritt er muligens å ikke bli gjenvalgt

Nikki 01.04.2014 15:39
Veiskille. Orkdal kommune og folket i kommunen vil i fremtiden enten få et harmonisk og fortetta sentrum med gangavstand til ulike sentrumsfunksjoner der folk vil trives eller et kaldt dødt sentrum uten liv, handel, trivsel og folkeliv. Det er politikerne som til syvende og sist bestemmer om Orkanger som sentrum skal ødelegges eller ikke. Oppfordrer herved folk til å framsnakke dagens vedtatte rødstrek til politikere de kjenner.

Hans Wilemsen 01.04.2014 15:26
Helt utrolig at Daglig leder Roy Egil Johansen argumenter for noe annet enn sin egne arbeidsplass. Otisentert kunne fulgt med i timen så hadde de hatt forspranget

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse