Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkla FK lekker - Glimt/Orkanger vokser

28022009172_1.jpgHerrefotballen i Orkla FK lekker både oppover og ikke minst nedover i seriesystemet.  Resultatet er at vesle Glimt har blitt en stor fotballklubb. Mange av spillerne kommer fra Orkanger. Glimt stiller to lag i årets 5.divisjon. Lørdag vant Glimtan 2-0 over Meldal fra 4.divisjon (bildet).
Samtidig fortsetter krisen i satsingsklubben Orkla FK. Orkla har ikke betalt ned lån på kunstgressbanen som planlagt.

På Fannrem har Orkla 3 i realiteten startet et opprør mot egen klubb. Orkla 3 heter nå uoffisielt Fannrem Fotballklubb/Orkdal. Spillerne har jobbet lenge for å få slutte seg til Orkdal IL. Men det går ikke på grunn av samarbeidsavtalen, der OIF og OIL gir Orkla FK enerett til å drive junior- og seniorfotball.

Orkanger-spillere som ikke synes Orkla passer for dem, har søkt seg til Glimt på Gjølme. Glimt har nå hele 37 spillere på blokka. Det har vært over 30 på enkelte treninger.

28022009173_1.jpgTorsdag møttes Glimts 2-lag (delvis Orkanger) og Orkla 3 (Fannrem) til treningskamp. Glimt vant 3-2.

Mange av Glimt-spillerne kommer fra Orkla. En del har trappet ned, andre er unge.

Glimt mønstrer spillere som Espen Berg, Per Kristian Mogstad, Thomas Nilsen, Øyvind Halvorsen, Thomas Ianke, Morten Knutzen og Even Krokstad (samt de to brødrene hans).

Samtidig har talenter som Ole Næss og Emil Lynum søkt ut i ung alder. Orkla-spillerne Erik Helgetun og Thomas Hansen har prøvespilt for Mandalskameratene i vinter.  Helgetun er angivelig aktuell for Strindheim, ifølge et innlegg på STs debattforum.

Orkla FK sliter også tungt økonomisk i et år da damelaget skal debutere i 1.divisjon. Orkla FK eier kunstgressbanen i Idrettsparken sammen med OIF. Banen er belånt. Ifølge avtalen mellom Orkla og OIF er det et mål å dekke med renteutgifter og drift av banen via leieinntektene.

Men dette har ikke skjedd. En betydelig del av leieinntektene har i stedet gått til drift av Orkla FK. Dermed blir ikke gjelden nedbetalt så fort som ønskelig. Dette berører også OIF som medeier.

Den oppvarmede kunstgressbanen er uansett et strålende tilbud for unge og litt eldre spillere fra hele distriktet (bildet under).

28022009170_1.jpg

 

 

Publisert 28.02.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse