Besøkstall

122 698 denne måneden

12 379 364 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slik blir ny Orkdalsbank: Planlegger byggestart i vår

Spb1.jpg

Orkdalsbanken håper å starte bygging av ny bank i løpet av våren. Nybanken blir som på bildet - muligens litt mørkere grå/beige. Banken skal sette opp boligblokk med 22 leiligheter rett bak bankbygget. Blokka blir på fem etasjer (Ill: Solem Arkitektur). 

Orkdalsbanken flytter rett over gata. Skissen viser nybanken sett fra nordøst, det vil si fra Orkdalsveien hvis du står med ryggen mot Orkanger.

I bakgrunnen skimtes boligblokka. Den kommer mellom banken og Rømme Amfi. Bygging av blokka starter senere, men Orkdalsbanken planlegger å begynne salg av leiligheter ganske snart.

Orkdalsbanken skal bruke hele bankbygget selv. Golvarealet blir på drøyt 1 800 kvadratmeter.

I en såkalt rammesøknad som kommunen mottok denne uka, heter det at fasaden skal kles med keramisk flis. Parkeringskjeller er et krav i sentrumsområdet. Det skal bygges p-kjeller under hele komplekset med innkjørsel fra Mostargata.

Spb3.jpg

Blokka og banken sett fra sørøst (Ill: Solem Arkitektur).

Orkdal kommune og Salvesen & Thams (S & T) arbeider med en plan for markedsføring av Orkanger for økt tilflytting. Målet er flere innbyggere og mer attraktiv arbeidskraft til bedriftene og offentlig sektor - og dermed også mer boligbygging.

Tilflyttinga har vært lav en periode. Det er liten aktivitet på boligmarkedet sammenlignet med i Skaun. S & T er først ute med nye leiligheter (Franslykkja). Det bygget kommer nå selv om en god del fortsatt står usolgt.

S & T forsøker også å selge leiligheter i det planlagte prosjektet Fredriksbo i sentrum. Nå går også Orkdal sparebank inn på markedet for nysalg av leiligheter.

For øvrig blir et ganske stort næringsbygg ledig når banken flytter.

Spb4.jpg

Kartskisse som viser bolig og bank. Rømme Amfi til venstre, Orkdalsveien til høyre.

 

Publisert 19.03.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse