Besøkstall

111 001 denne måneden

11 783 203 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Felles 17.mai: Samler kommunen til folketog på Orkanger

korps5.jpg

Orkdal kommune vil feire grunnlovsjubileet med et felles 17.maitog for alle i kommunen. Nå er det klart hvor toget skal gå: På Orkanger - fra Rådhuset til Idrettsparken.

Avgang er satt til klokka 14, og ruta blir ganske kort. Alle planer om endeløse marsjer til og fra Follo er lagt vekk.

I stedet blir den samlende markeringa lagt til kommunens to mest sentrale møtesteder; Rådhuset og Idrettsparken - inkludert Orklahallen som har plass til mye folk ved et innendørs arrangement.

Tanken er at de enkelte kretsene får tid til å gjennomføre markeringer ved skolene tidligere på dagen. Disse arrangementene har sterke tradisjoner og gir inntekter til FAU, lag og foreninger.

Orkdal kommune inviterer skoler, velforeninger og andre til et planleggingsmøte på nye Grøtte skole (amfiet) onsdag 26.februar kl. 18-20. Les her.

Tema blir blant annet hva som skal skje i Idrettsparken 200 år etter at Norge fikk egen grunnlov et stykke lenger sør i landet - på Eidsvoll.

Kommuner over hele landet planlegger markering av en spesiell 17.mai ved å samle folk til fellesarrangement. Ikke uventet kan det by på problemer å få grender til å enes om å flytte på  opplegg med lokale tradisjoner.

Blant annet i Melhus har det kommet sterke protester mot sentralisering av nasjonaldagen.

Her er et glimt fra 17.mai på Orkanger i fjor:

oif.jpg

 

Publisert 21.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse