Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkangers 14 falne: Minnesmerket er pusset opp

bauta.jpg

Minnesmerket over krigens falne ved Orkanger kirke er satt i stand. Til våren blir det grønt og fint rundt det nye skiferdekket. Bautaen bærer navnene til de 14 fra Orkanger som ofret livet under andre verdenskrig.
Apropos Jon Michelets romaner om sjøfolkene: Ni av de 14 omkom på sjøen.

På sidene til Orkanger historie kan du lese kort om de 14 falne. Dramatiske skjebner skjuler seg bak stikkord om torpederinger og minesprenginger.

Jon Michelet har løftet sjøfolkenes historie fram i lyset med romanene "En sjøens helt." Bøkene gir innblikk i umenneskelige påkjenninger for mannskapene om bord på forsvarsløse handelsskip jaget av tyske ubåter.

Orkanger er for øvrig nevnt i det første bindet; Skogsmatrosen. Riktignok ikke stedet Orkanger, men et tankskip med samme navn. Michelet nevner MT "Orkanger", som var det første norske skipet som ble senket av en italiensk ubåt. Les mer her.

Hver 17. mai minnes krigens ofre ved bautaen på kirkegården. Orkanger menighetsråd har gjort en god jobb med kirka og gården de siste årene, men menighetsrådet mente Orkdal kommune må ta ansvar for minnesmerket.

Det var nedgrodd av ugras, trappa var ødelagt og steindekket gikk i oppløsning. Orkdal kommune bevilget penger. Jobben er gjort. Slik så det ut før oppussinga:

DSC_0001.JPG

 

Publisert 16.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse