Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye Orkanger: Blåbær- og Tyttebærveien (FEIL NAVN)

Joplass2.jpg

Her kommer det nye Orkanger med eneboliger og blokker. Arbeidet i Joplassen/Perbakkan går for fullt takket være en vinter med bar mark og varmegrader. *Blåbærveien og *Tytterbærveien slynger seg nå gjennom terrenget. Du ser konturene av mange av de 46 villatomtene.
OBS! * Riktige navn er Øvre og Nedre Joplassveien.

Feil navn skyldes en feil i et kommunalt kart. Det er nå rettet opp både hos kommunen og i resten av denne artikkelen:

Helt nederst på bildet over skimter du veien til Ulvåsen. Hovedveien gjennom boligfeltet får navnet Øvre Joplassveien. Nedre Joplassveien svinger til venstre i en bue i retning Orkanger.

Arealet nærmest på bildet er satt av til konsentrert bebyggelse, blant annet mulighet for blokker på opptil 15 meters høyde.

Lenger borte kommer de 46 boligtomtene. 11 er solgt. Veg, strøm, vann og avløp klargjøres nå slik at folk kan starte bygging. Også høyspenten til Elkem Thamshavn forsvinner og blir erstattet av ei linje lenger inne på marka.

Her er et oversiktbilde fra nettsida joplassentomter:

Joplassen_tomter31.jpg

Du finner igjen veiene fra oversiktsbildet øverst på denne illustrasjonen. Bildet øverst i artikkelen er tatt fra lia rett overfor stedet der den nye veien tar av fra Ulvåsveien (det grå feltet).

Joplass5.jpg

Her kommer enebolig med utsikt over Orkanger, nær et område der flere tomter gikk ut ved salgsstart.

Joplass4.jpg

Hovedåren i det nye feltet - Øvre Joplassveien - strekker seg langt i retning nord/Thamshavn. De innerste boligene kommer  over Strandheim.

Joplass1.jpg

Husmannsplassen Joplassen gir nå navn til et smått eksklusivt villastrøk.

PS: Ulvåshytta er søndagsåpen selv om skiføret mangler. Trimturen til hytta kan kombineres med en titt på det nye boligområdet. Høydebasseng (vanntilførsel) er planlagt på høyresida av Ulvåsveien når du går oppover - rett etter den krappe høyresvingen under Lysthusflata.

Joplassentur.jpg

Folk på guidet tur til Joplassen med Ole Richter under Orkanger-dagene 2009. Joplassen var husmannsplass under Hov gård fram til 1922.  Husmennenes familienavn var Hoff og Joplass.

 

Publisert 15.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Erik M 16.02.2014 18:23
Hipp hurra for originale og megetsigende navnevalg! Orkanger føyer seg inn i rekken som det 30. stedet i Norge med en gate ved navn Blåbærveien.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse