Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fyller 75 år: Barneskolen blir tema på Orkanger-dagene

Barneskolen1_3.jpg

Den majestetiske skolebygningen på Orkanger fyller 75 år i 2014. Derfor blir skolen tema under Orkanger-dagene i juni. Men alt står ikke bra til hos jubilanten. Brannsikkerheten er for dårlig og må utbedres raskt.

Ifølge nettstedet til Orkanger Historie var murbygningen den mest moderne og best utstyrte skolen i Norge da den åpnet i 1939. 

Skolen var et svært løft for daværende Orkanger kommune. Johannes Rostad fra Norges Kommunistiske Parti ledet byggekomiteen og var en drivkraft bak skoleprosjektet. NKP sto sterkt på industristedet Orkanger.

Folkebad
Med skolebygget fikk Orkanger også omsider et folkebad. Dette hadde Orkanger Vel arbeidet for siden stiftelsen i 1928. Folk flest hadde ikke bad eller dusj hjemme på "Øra".

Eirik Aarvik ble første overlærer/rektor ved skolen. Han fikk gata bak bygget oppkalt etter seg. I dag er den mest kjent for trafikkproblemer fordi så mange foreldre kjører ungene i bil.

Orkanger Aktivum har kontaktet skolen i forbindelse med Orkanger-dagene 14.-22.juni. Tusenvis av ørbygg har hatt sin første skoledag her, og blitt fotografert på steintrappa.

Orkanger-uka faller sammen med avslutninga av skoleåret. Det er aktuelt med åpent skolebygg og servering på kveldstid.

Brannsikring
Denne uka står skolen på saklista til politikerne fordi et branntilsyn har avslørt flere mangler.

Blant annet må det inn 17 nye branndører. Garderobene er ikke sikret godt nok, og brannskiller/vegger må sjekkes eller utbedres. Et foreløpig estimat er på 310 000 kroner.

I saksframlegget skriver rådmannen at kommunen risikerer dagbøter og i verste fall bruksforbud hvis mangler ikke rettes opp. Forsikringsselskapet kan nekte full erstatning ved brann.

Spørreundersøkelser viser at mange er misfornøyd med de fysiske forholdene, og spesielt garderobene. 75-åringen er ikke Norges mest moderne skole lenger, men flott å se på er den:

H__st1.jpg

 

Publisert 10.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse