Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Årets varmeste dag: Gunnhild (68) badet i Gammelosen

GunhildSolem.jpg

Offisiell temperatur på Orkanger søndag 9. februar: 9 grader pluss! Dermed startet Gunnhild Solem (68) fra Evjen badesesongen. Bildet er tatt rett etter dukkerten. På land tok tre frøkner ansvar og ryddet langs stien - se under.

Gunnhild Solem bruker å bade i Søvatnet så snart isen går. Der ligger den fortsatt tjukk, men i Gammelosen forsvant isflata denne uka. 

En stor flokk stokkender og noen dykkende kvinender fikk selskap av isbaderen fra Søsterveien. 

Meteorologiske melder at 9 plussgrader ved målestasjonen på Thamshavn er årets høyeste temperatur i Orkdal. Bare Hitra med 9,6 grader var varmere i Trøndelag. Veidholmen på Smøla var Norges mildeste sted søndag med 10,7 plussgrader.

Vatnet i Gammelosen holder trolig lavere temperatur for tida, men Gunnhild klarte seg godt på sandstranda i nordenden. Bildet under viser hvordan den ser ut midtvinters 2014.

Gamlosen_1.jpg

Gammelosen lørdag 8. februar 2014.

Det er nesten fristende å organisere dugnad for å fjerne tang og rask fra strendene, men vanligvis venter Orkanger Vel til slutten av april.

Dugnadsgjengen til Jan Erik Bach & co, som rydder kratt og busker, planlegger sesongen.  De ønsker flere på laget, så ta gjerne kontakt med Jan Erik, Tor Bach, Brage Knudsen eller noen av de andre. Jobben er viktig og sosial, og ingen gjør mer enn det som passer den enkelte. Velforeninga investerer i ny ryddesag.

I Hermetikken har en yngre generasjon satt i  gang sin egen aksjon:

IdaEmilieSundli_FridaRonjaBrandsvikhaug.jpg

Ida Emilie Sundli og søstrene Frida og Ronja Brandsvikhaug gjorde en kjempeinnsats i Gammelosen.

Ida Emilie, Frida og Ronja tok saken i egne hender og plukket flere bæreposer søppel i og rundt Hermetikken søndag. Takk, godt jobba! Dette lover virkelig bra for framtida.

 

Publisert 09.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Liv Y. S. og Finn Sæther på Eidsvoll. 11.02.2014 18:53
Hurra for Dronniga av Søvatnet - nå også Dronning av Gammelosen. Det er vinter på Eidsvoll og for kaldt å bade i Vorma. Lykke til med badesesongen, Gunnhild.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse