Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Moon restaurant: - Takk for varm velkomst på Orkanger!

Moon2.jpg

Orkanger er ikke seg selv mer uten asiatisk mat. Eierne av Moon Restaurant i Jenssen-gården er overveldet over mottakelsen: - Folk har kommet og takket for at vi startet, sier Phuc Nguyen og kona Nhan Tran (bildet).
Les historien om hvordan Moon havnet på Orkanger.

Først litt lokalhistorie:
New Hong Kong
i Torgsentret innledet kinamat-epoken på Orkanger. I dag er spisestedet bare et fjernt minne når du er hos legen og sjekker blodtrykket. Lokalene byr på antibiotika i stedet for chop suey.

Boao fulgte opp i Jenssen-gården. Rong Mo og familien skapte en institusjon i et bygg der andre ga opp. Mange reagerte med sorg da Rong slo av komfyren i fjor høst. Facebook gråt av vemod.

Så kom Moon i slutten av november - med innholdsrik meny i nyoppussede lokaler. Her er kortversjonen:

Phuc Nguyen og familien - opprinnelig fra Vietnam - har drevet Moon Restaurant på Bakklandet i Trondheim lenge. Phuc har en bror (Lao Tran) som bor i Sverige, men som elsker å fiske i sjøen. Derfor har han reist en del til Hitra.

Turen til Hitra gikk gjennom Orkanger. Han tok en avstikker til sentrum i stedet for å nøye seg med rundkjøringene på Bårdshaug. Lao likte det han så, og han la merke til at kinarestauranten (Boao) ikke hadde thai-retter på menyen.

- Orkanger er et bra sted, sa han til broren sin i Trondheim.

Phuc Nguyen tenkte ikke så mye på det før han plutselig fikk tilbud om å starte restaurant i et ledig lokale utenfor Trondheim. Hvor? På Orkanger.

- Det var tilfeldig. Jeg kjenner han som har kjøpt Jenssen-gården (Arnfinn Rønning).

Og dermed slo Phuc Nguyen til. Han forteller:

"Prøven er bestått!"
- Vi er tatt så godt imot av folk, og vi har fått veldig mye oppmerksomhet. Vi føler oss virkelig velkommen på Orkanger. Det er spennende også: Noen godt voksne damer kom for å teste kvaliteten. De sa "prøven er bestått!".

- Besøket har vært bedre enn ventet. Vi tenkte å starte litt rolig, men så havnet vi midt i julebordsesongen, sier Phuc Nguyen.

Sju på jobb
Moon-restautanten i Trondheim er midlertidig stengt. Tanken har vært å selge den, men hvis det fortsetter like bra på Orkanger kan det hende Phuc & co leier inn mer folk og driver begge spisestedene selv.

På en travel kveld er de sju stykker i arbeid på Moon i Orkanger sentrum. Alle er i slekt.

Planene framover er klare:

* Menyen med både kinesisk-, vietnamesisk- og thai-mat skal justeres allerede kommende uke. De minst populære rettene  byttes ut.

* Fra neste måned blir det tidligere åpning og lunsj en dag i uka - trolig fredager.

* I sommer skal uteserveringa fiffes opp. Men - i juli er dørene stengt. Da drar familien til Vietnam på bryllup.

DSC_0004.JPG

Jenssen-gården; ærverdig bygg - nå med mat fra Thailand i tillegg til Kina.

 

Publisert 08.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse