Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikerne ønsker felles 17.maitog for hele Orkdal i år

oif2.jpg

Orkdal formannskap inviterer lag og foreninger for å bli enige om et felles folketog 17.mai. Hvor skal toget starte og slutte? Tidligere er Follo lansert som samlingssted. Planleggingsmøtet blir i amfiet på nye Grøtte skole onsdag 26. februar.

Tanken er å markere grunnlovsjubileet ved at folk i kommunen går i samlet tropp klokka 14 på nasjonaldagen.

Opprinnelig var ideen å markere 50-årsjubileet for Orkdal kommune i fjor med et felles tog - eventuelt at to tog fra Orkanger og Fannrem møttes på Follo. Den planen strandet av forskjellige årsaker.

Følelser og tradisjoner
Både praktiske spørsmål og spørsmål knyttet til følelser og sterke tradisjoner må avklares. FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) ved Orkanger ungdomsskole avga en kritisk uttalelse til ideen i 2012:

* Det fins ikke korps til flere samtidige tog.
* Det mangler p-plasser på Follo (med mindre folk skal gå hjem igjen også).
* 17.mai er en viktig inntektskilde for FAU og lag på Orkanger.

Med et felles tog blir det store spørsmålet:
Hvor skal toget gå?
Strekningen Orkanger-Fannrem er selvsagt altfor lang:

Og det nest største spørmsålet:
Hvor skal alt folket samles?
Orkanger barneskole? Tusenårsstadet? Follo? Rådhuset/kinosalen? Orklahallen?

Temaet kommer altså på dagsorden på Grøtte skole 26. februar. Da er det dryt to måneder igjen til 17.mai.

Kommunen inviterer alle interesserte, og spesielt:

  • Korpsene.
  • Velforeningene.
  • Idrettsrådet.
  • FAU ved skolene.
  • Orkdal vg skole.
  • 17. maikomiteer.

Info på kommunens hjemmeside.

russ2.jpg

Fra folketoget på Orkanger i fjor.

 

Publisert 03.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Arne Hestad 05.02.2014 11:16
Skjønner ikke helt hvorfor formannskapet skal legge seg borti 17. maifeiringen. Det har såvidt meg bekjent ikke vært et politisk engasjement vedrørende 17. maifeiringen før om årene. Synes Fau's uttalelse i 2012 dekker det meste, og spesielt dette med tradisjoner er det kansje greit å la være i fred.

berit gjølmesli 05.02.2014 10:37
Hvis politikerne ønsker et sentrum og vil etablere Orkanger som by så må de vel begynne med å gi sentrum et innhold? Det kan ikke bare bli et papirvedtak.Å starte med et felles 17.maitog på Orkanger er en utmerket ide, og en start på å etablere en sentrumsfunksjon i sentrum og i den kommende byen. 17.mai 2014, med markering av kommunens 50-årsjubileum er en glimrende sjanse for politikerne for å vise hva de vil med å etablere Orkanger som by.

Nikki 04.02.2014 17:02
Helt enig i Sæther. Hvorfor skal Orkdal gjøre det vanskelig og annerledes. Sier seg selv at alle samler seg i Orkanger sentrum. Kommunens bystatussted og det vedtatte sentrum. Trenger ikke lage konflikter og diskusjoner om alt som skal gjennomføres.

Svend Åge Sæther 04.02.2014 15:09
Hva er det å diskutere? Noen ganger lurer jeg på hvordan forskjellige "saker" kommer opp. Se til Trondheim og andre byer. Der er det først barnetog i bydelene. Senere på dagen samles alle i sentrum for felles folketog. For Orkdal sitt vedkommende så samles altså Gjølme, Evjen, Fannrem og andre bydeler i Orkanger sentrum for felles folketog og en verdig markering av nasjonaldagen vår. Enkelt og samlende i bysentrumet vårt.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse