Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ørkenklima på Orkanger: Se vinterbildene

DSC_0078.JPG

Januar 2014 ble historiens tørreste i Trøndelag. Aller tørrest var Orkanger med 1,3 mm nedbør, ifølge Adressa. Vinteren ser ut til å være avlyst. Ørkenvinden regjerer. Se bilder fra en 2.februar som ligner på april.

Katta i Gammelosen (bildet over) er fast bruker av friområdet. Hun trenger ikke fryse på jakt etter mus og småfugler denne vinteren.

DSC_0065.JPG

En stor flokk stokkender har funnet seg til rette i Orkanger sentrum. Iskanten er forlokkende. Noen par energiske dykkere holder endene med selskap, men er mer under enn over vatnet. Gå en tur og se om du ser dem.

DSC_0084.JPG

Varmt lys og feil farger for årstida. Bildet er altså tatt midtvinters - på ettermiddagen søndag 2.februar.

DSC_0051.JPG

Elias Haug Harr (7) og Henrik Rømmesmo (5) tester skøytene før isen smelter ved barneskolen. Søndag var det mange plussgrader, og det milde været skal vare uka ut.

DSC_0061.JPG

Populært med skøyter. Et par foreldre har sprøytet på vatn, og vips fikk vi et gratis møtested med yrende aktivitet. I bakgrunnen paviljongen som Orkanger Vel skaffet skolen. Orkdal kommune har senere overtatt ansvaret.

DSC_0041.JPG

Her kommer kunstgressbane med undervarme til sommeren. Hvem trenger egentlig undervarme?

DSC_0043.JPG

Friidrettsanlegget i Idrettspaken er snart bart og klart for bruk. Fortsetter det sånn blir friidrett vintersport også hos oss.

DSC_0134.JPG

Stemningsfullt på Nerøra også uten vinterstemning. Sur vind krever gode klær ved Frelsesarmeen i Bekkfaret.

DSC_0131.JPG

Naturen har konstruert sitt eget luftskip over Orkanger. Utsikt fra Johan Richters gate, ett av få steder med siktlinje ut fjorden.

DSC_0071.JPG

På joggetur i Gammelosen. Friområdet serverer helsebot for alt fra konkurranseløpere til eldre og slitne som trenger litt bevegelse, frisk luft og stimulerende sanseinntrykk.

DSC_0089.JPG

Dagen har blitt to timer og 13 minutter lengre siden sola sto på sitt laveste rett før jul. Se mer om sol og klima på Værstasjon Orkanger.

DSC_0118.JPG

Kortbølgen-skiltet skifter farge med været. Dette er  ett av mange Orkanger Vel-prosjekter .

DSC_0126.JPG

Joda, vi har hatt snø. Det som var et svært snøopplag ved Kortbølgen er nå en perforert isklump. Her  kan du se Måsøya gjennom et trolløye.

For øvrig ble det målt 8,1 plussgrader ved Thamshavn målestasjon søndag. Fortsatt god vinter!

 

Publisert 02.02.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse