Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bjørn Sverre fra Tyrkia - ti år i Orkdalsveien

22022009161_1.jpgI år kan Bjørn Sverre feire ti år med pizza og kebab i Orkdalsveien. Innehaveren av Konstadhaven ønsker seg et vedtak om kultur- eller samfunnshus i jubileumsgave. - Det vil skape liv i sentrum, mener Bjørn Sverre, som selvsagt heter noe helt annet. Navnet avslører vi nedenfor.

Bjørn Sverre heter egentlig Tevfik Yasar. Han kommer fra byen Konya på den anatolske høysletten sentralt i Tyrkia - ikke langt fra hovedstaden Ankara.

Mannen bak Konstadhaven kom til Norge i 1987. Han startet restauranten La Favorita i Njardargate for snart 12 år siden, og flyttet til Orkdalsveien i 1999.

22022009161_3.jpgHer holdt Konstads bokhandel og lekeforretning til tidligere - et yndet sted for store og små i det som begynner å bli gamle dager.

Konya er en historisk viktig by. Den ligger 1000 meter over havet (høyere enn noe punkt i Orkdal), og har nesten en million innbyggere.

Tevfik "Bjørn Sverre" Yasar er hjemme i Tyrkia to-tre ganger hvert år, oftest på feriestedet Alanya der han har leilighet.

jalaluddin_rumi_01_500_1.jpgEtter ti år har Konstadhaven en trofast kundekrets: - Folk kommer både fra Meldal, Rindal, Lensvika, Børsa og Buvika for å spise hos oss. Jeg skulle ønske kommunen bygde et kulturhus eller et samfunnshus for å skape mer aktivitet i sentrum. Det hadde passet godt i kvartalet til ST. Da kan  vi få til en liten by, sier mannen som kommer fra den eksotiske storbyen Konya (bildet).

Han trives godt på Orkanger. Restauranten går bra og gjestene er veldig greie. Aldri noe tull.

Og hvordan han fikk navnet? Det startet med en spøk fra Stig Gjønnes, som leide leilighet over La Favorita.

- Og så ble det sånn. Moro det, sier Tevfik, alias Bjørn Sverre.

 

Publisert 22.02.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse