Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hurra for barneskolen: Orkanger-elevene best i test

skoleg__rd3.jpg

Elevene ved Orkanger barneskole er best i test. De scoret langt over snittet for Norge på de nasjonale prøvene i lesing, regning og engelsk i 2013. Orkanger barneskole er også klart best av barneskolene i Orkdal. Se resultatene lenger ned.

Bildet over er fra 17. mai, og det passer bra når resultatene av nasjonale prøver foreligger.

De nasjonale prøvene er like for hver eneste skole i hele landet. Prøvene gir dermed et godt sammenligningsgrunnlag. I 2013 ble 5.klassingene testet. Orkanger barneskole gjorde det oppsiktsvekkende bra i alle tre fag.

Under ser du tabellene som fordeler elevene på tre mestringsnivå. Blått er svakest, rødt midddels og grønt best. Det gjelder altså å ha lite blått og mye grønt.

Lesing_5.trinn.jpg

Lesing: Orkanger-elevene har mer en dobbelt så stor andel på beste mestringsnivå (grønt) som snittet i Norge og Sør-Trøndelag, og nesten dobbelt så høy andel som snittet i Orkdal. Skaun, Melhus og Malvik er med i tabellene som sammenligningskommuner. Svært få på Orkanger scorer lavt (blått).

Regning_5.trinn.png

Regning: Her er det jevnere på beste nivå, men Orkanger barneskole skiller seg ut med svært lav andel svake resultater.

Engelsk_5.trinn.jpg

Engelsk:
Svært gode resultater som i lesing. Omtrent dobbelt så stor andel som snittet på beste nivå. Langt færre elever med dårlig score enn snittet for landet, fylket og kommunen.

Orkanger ungdomsskole (8. og 9.trinn) har også deltatt på nasjonale prøver. Ungdomsskoleelevene ligger ganske nær gjennomsnittet både i lesing, regning og engelsk.

Du finner oversikt i kommunens saksdokumenter. Bruk denne lenka. Trykk på pdf-en "innkalling". Rull ned til side 14.

 

Publisert 12.01.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse