Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Pause på nettet: Håp om mer Orkanger-nytt snart

Ulv__sen.jpg

Orkangervel.no har tatt en ufrivillig pause. Vi rakk å notere 466 000 besøkende i 2013. Like før 2014 stoppet arbeidet på grunn av sykdom og en akutt operasjon. Redaksjonen tåler ikke sånt, siden den er usedvanlig liten.

Bildet over er tatt på årets nest siste dag, mens orkangervel.no ennå var i full sving. Det er fra myra over Raudhåmmårn, og kan illustrere Orkangers inngang til nye året - morgengry 2014.

Planen var å lage en oppsummering av hva som venter oss av viktige saker i 2014, i motsetning til et tilbakeblikk slik TV og mange aviser sliter ut folk med.

En grundig gjennomgang må vente, men her er noen stikkord:

  • Havnesaken: Stor sannsynlighet for at Orkdal kommune går for massiv utbygging av lagerplass for containere. Tema; vil kommunen stille betingelser som sikrer bomiljø og transportløsninger, eller ta sjansen på at alt ordner seg?

  • Boligbygging: Vil Salvesen & Thams få fart på boligbygging og dermed tilflytting? Joplassen og Frantslykkja har startet, men markedet i Orkdal er tungt.

  • Markedsføring av Orkdal: Kan øke tilflyttinga, men det vil kreve profesjonell og målrettet satsing mot grupper som kan tenkes å flytte hit. De to trolig viktigste kategoriene er folk som bor i Trondheim og unge mennesker som har røtter i Orkdal (synd å si det, men Toppidrettsveka, Knyken-pris og andre blaff av generell oppmerksomhet hjelper ikke). Kommunen sier den vil satse på økt attraktivitet. 2014 viser om det blir mer enn snakk.

  • Rømme Øvre/sentrum: Les lederen i ST lørdag og intervju med bla. ordføreren i Ørland om sentrumsutvikling og bystatus. Kultur og uformelle møteplasser er avgjørende for å skape et attraktivt, urbant område i tillegg til kjøpesentrene. Orkdal har en unik mulighet i gata, men da må kommunen satse selv. Så langt har det bare vært nei. Kanskje kan profesjonelle råd endre holdninga i 2014. Rømme Øvre blir trolig liggende urørt også dette året.

  • Mer om gata: ST er veldig opptatt av at butikker forsvinner fra OTI. For Orkdals attrakivitet er det viktigere at virksomhet ikke forsvinner fra gata, og at kommunen bidrar til å stimulere sentrumsgata. Dessverre forsvinner butikker uten at de så lahgt ser ut til å bli erstattet.

  • Amfis storsenter åpner i 2014.

  • Kampen for å sende virksomhet utenfor den røde streken kommer til å fortsette. 2014 kan bli året da Orkdsalslista og Sp setter ned foten, men det kan også bli året da de samme politikerne ødelegger muligheten for å bygge et sentrum som får flere orkdalinger til å bruke Orkanger i stedet for Trondheim.

  • Til slutt noe som er helt sikkert: Kunstgressbanene i Idrettsparken åpner i 2014.


    Hans Kringstad

 

Publisert 05.01.2014


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jarl 05.01.2014 19:47
Jomar har rett i det messte men glemmer noe av det viktigste nemlig skolesituasjon. Sentrum må ha videregående skole og høyskole så nære fritidspark/idrettspark og industri som mulig. Resten ligger til rette fra før av.

Jomar 05.01.2014 18:22
Det er ikke kostbare fotballbaner, håndballhaller og påkostet skianlegg som får folk til å flytte til Orkdal og Orkanger. Det er arbeidsplasser og et moderne tilrettelagt sentrum med infrastruktur der de viktigste funksjonene er samlet i gangavstand.

Håvard 05.01.2014 13:59
Ja det blir et spennende år. Når det gjelder sentrumsutvikling så har de ledende politikere fremdeles ikke hørt på råd fra byeksperter. Kanskje de lytter i år men lite trolig. Dagens politiske ledelse sprer sentrumsfunksjoner i steden for å samle de. Tror ny politisk ledelse med vilje for riktig sentrumsutvikling må til før vi får et attraktivt sentrum folk ønsker å flytte til.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse