Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dette kan bli GAMLE Geitastrandvei

DSC_0005.JPG

Gamle Geitastrandvei kan bli nytt navn på Geitastrandveien i Moan. Det foreslår flertallet i kommunestyret når navnesaken nå går ut på høring. Folk på Geitastranda vil overta veinavnet.

Massive protester fra befolkningen på stranda har ført til at kommunen dropper forslaget om at Fylkesvei 710 skal hete Agdenesveien.

Innbyggerne langs fylkesveien krever Geitastrandvegen som navn når denne og andre fylkesveier skal ga egne navn. Men da må altså Geitastrandveien i Moan på Orkanger ha et annet navn.

Rådmannen foreslo Rømmesmoan som nytt navn på dagens Geitastrandvei. Flere innbyggere i Moan har protestert mot å fjerne et veinavn med lange tradisjoner. Dette var den gamle traseen til Geitastranda.

Berit Solem (Ap) foreslo i dag (onsdag) Gamle Geitastrandvei som kompromiss. Det fikk flertall i kommunestyret. Men saken er ikke endelig avgjort.

Nå skal den ut på høring. Folk med adresse i Geitastrandveien på Orkanger får uttale seg. Deretter kommer saken tilbake til politisk avgjørelse.

Akkurat nå tyder alt på at Geitastrandveien vil bli flyttet til Geitastranda. Vedtaket i kommunestyret er litt tvetydig. Det innebærer mest trolig at Geitastrandveien i Moan forsvinner, og at det eneste som gjenstår er å la beboere langs veien uttale seg om valg av annet navn - ikke ja eller nei til nytt navn.

På Geitastranda er det mobilisert med alt fra underskriftskampanje til dokumentasjon i en gammel sangtekst om veien. Folk på stranda får ikke nye adresse  Geitastrandvegen før Geitastrandveien i Moan har fått et annet navn.

 

Publisert 18.12.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Goatbeach 20.12.2013 09:57
Hva med å la Geitastrandveien forsatt hete Geitastrandveien. Den har jo alltid forsatt videre utover til Geitastranda, derav navnet. Altså: Geitastrandveien i Moan beholder navnet og veien fortsetter over Gjølmebrua gjennom ørderskogen og "kobles på" bilvei igjen ved krysset ved Gjølme gård. Der heter det forsatt Geitastrandveien, men med høyere husnummer for de som får adresse Geitastrandveien utover mot Agdenes.

John Tore Kvernmo 18.12.2013 22:56
Etter Adresseveilederen har de som er berørt av saken uttalerett. -I tillegg bør tilskrives lokale lag og organisasjoner med interesse for navnet. Dette omfatter vanligvis mållag,historielag og velforeninger.Det er naturlig at Moan velforening, Orkanger velforening og Orkanger historie kontaktes eller engasjerer seg i denne saken.Før vedtak skal innstilling med høringsdokumenter sendes Stedsnavntjenesten. Geitastrandvegen er vedtatt som adressenavn for Fv 710 på Geitastrand i dag.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse