Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nerøra Invest slipper 100 000 i bot

P2150001_1.JPGRådmannen foreslår at Orkdal kommune ettergir en tvangsbot på 100 000 kroner til selskapet Nerøra Invest AS. Firmaet fikk boten fordi de laget ny gangvei på kommunens grunn uten å søke. Veien går mellom nordenden av Gammelosen og  Fjordgata/Nebbmelen.

Nerøra Invest la om gangveien i forbindelse med arbeid på bygninger i enden av Strandveien. Kommunen påpekte at dette var inngrep det verken var søkt om eller gitt tillatelse til.

Arne Vangen i Nerøra Invest uttalte til ST at han skulle hatt diplom for arbeidet i stedet for kritikk.

P2150002_1.JPGDet ble ikke diplom på Vangen & co. denne gang, men 100 000 i tvangsbot - med mindre gangveien ble bygd om slik kommunen ville ha den innen 15.oktober.

Det gikk to-tre uker over fristen før veien var ferdig ombygd. Dette mener rådmannen ikke er verre forsinkelse enn at man kan frafalle boten. Rådmannen mener ettergivelse ikke vil svekke kommunens mulighet til å bruke tvangsbøter i andre saker.

Tvangsmulkt er nå en ny praksis som kommer med full tyngde. Økonomisk straff er brukt både i forhold til Middelskolen og Skjølberg Eiendoms hull i Orkdalsveien.

Politikerne i hovedutvalg forvaltning avgjør om Nerøra Invest skal slippe å betale boten, slik rådmannen foreslår.

 

 

Publisert 18.02.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse