Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Geitastrandveien mister trolig navnet sitt

DSC_0002.JPG

Geitastrandveien i Moan må trolig skifte navn til Rømmesmoan. Det skyldes at folk som bor på Geitastranda nekter å ha adresse Agdenesvegen. Forrvirret?

Saken er ikke så komplisert, men navn vekker sterke følelser. Snart får vi se om også innbyggere på Orkanger slåss for eller mot navneskifte.

Bakgrunn:
Alle som bor i Norge skal heretter ha en vei- eller gateadresse. Gjennomfartsveier får navn i tillegg til nummer som Europavei, riksvei eller fylkesvei.

Rådmannen i Orkdal har foreslått at Fv 710 fra Orkanger mot Agdenes skal hete Agdenesvegen. Dette og andre forslag har nå vært ute på høring.

Det resulterte i massive protester fra beboere på Geitastranda. Kommunen har fått alt fra ei lang underskriftsliste til en gammel sangtekst. Argumentet er det samme:

Vi vil ikke bo i Agdenesvegen. Denne veien har alltid blitt kalt Geitastrandveien.

DSC_0005.JPG

Geitatstrandveien er ei gammel boliggate på Orkanger. Den fører til Gjølmebrua, som før var forbindelsen til Geitastranda.

Rådmannen har forståelse for protestene fra strandbyggen. Problemet er at nettopp Geitastrandveien er et av de mest etablerte gatenavnene på Orkanger. To veier i Orkdal kan ikke hete det samme.

På høring i Moan
Rådmannen foreslår derfor at Geitastrandveien på Orkanger skifter navn til Rømmesmoan. Men også de som bor der skal høres. Derfor må forslaget ut på høring til folk som bor i Gaitastrandveien i Moan.

Poltikerne i hovedutvalg forvaltning får saken til behandling onsdag. Hvis de hører på rådmannen får beboerne i Geitastrandveien snart anledning til å si om de godtar Rømmesmoan som ny adresse, eller kanskje de har andre forslag til nytt navn?

Her er mindre kontroversielle navneforslag som kommer til politisk behandling:

  • E39 gjennom Orkdal: Orkangerveien.
  • Fv 461: Snillfjordveien.
  • Forve-Høgkjølen: Hemnevegen.
  • Fv 470 mot Skaun: Skaunavegen

PS: Tenk om saker med stor betydning for kommunens framtid hadde skapt samme engasjement...

DSC_0006.JPG

På denne vggen står det trolig Rømmesmoan snart.

Hans Kringstad

 

Publisert 02.12.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

GEIR S. KNUTZEN 04.12.2013 16:26
Kommentar til Jan Tore K. I navnesaken Råbygda-Gjølme var det HISTORISK korrekte navnet avgjørende. Hvorfor skal man da se bort fra historikken her....Dette er den gamle veiforbindelsen til Geitastranda.

Geir Solbu 03.12.2013 17:09
Godt forslag fra Svend Åge. No har jeg hatt adresse Geitastrandveien siden 1952 (med unntak av 10 år i Hovsbakkan) og ønsker fortsatt å ha den samme adressen. Kanskje kan Geitastrandveien forlenges at første hus i Råbygda får husnummeret etter det siste i Moan, ikke veit jeg, men "Moabitteran" vil gjerne ha navnet Geitastranveien som vi alltid har hatt.

John Tore Kvernmo 03.12.2013 01:15
Det minst kontroversielle navnet er Geitastrandvegen!Geitastrand er nektet offisielt bygdenavn i 50 år,7374 Geitastrand kom bort i 1975 og erstattet med 7300 Orkanger. Agdenesvegen ble som forslag oppfattet uhørt respektløst av bygdefolket. -Men politikerne satte tidligere i år lovverket til side,-vi må lytte til folket! Når lovverket og folket sier det samme, blir det ikke lett å gå imot. Reglene i lovverket sier bl.a. at navnet skal ha lokal tilhørighet og passe på stedet. Dessuten gir § 3 i Stedsnavnloven vern til stedsnavn for å hindre valg av navn uten tradisjon på stedet. -Geitastrandvegen passer vel best på Geitastrand slik det har gjort i minst 200 år! Men det blir vel ei råd med nytt navn for dere også, ørbyggen er flinke til å finne på navn har jeg sett...

Svend Åge Sæther 02.12.2013 16:42
La Geitastrandveien hete det den alltid har gjort, altså Geitastrandveien. Veien utover strandlandet mot Geitastrand og videre utover kan gis navnet Geitastranda. Eksempel Kari Nordmann, Geitastranda 28, 7300 Orkanger. Jippi, på denne måten blir de som bor i Moan fornøyd og de som bor utover strandlandet vil neppe synes det er negativ.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse