Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal 50 år: Sanitetskvinnene fikk kommunens hederspris

DSC_0021.JPG

Orkdal kommune hadde en hemmelig hederspris i bakhånd på jubileumsfesten fredag kveld: Den gikk til Orkdal Sanitetsforening. Ingen frivillige har gjort mer for lokalsamfunnet enn sanitetskvinnene.
Festen markerte også offisiell åpning av Nye Orklahallen. (Se flere bilder under).

På bildet over står representanter for sanitetsforeninga på scenen i Orklahallen. De mottok godord for innsatsen både før fusjonen som dannet storkommunen Orkdal - og gjennom de 50 årene som har gåttt siden kommunesammenslåinga i 1963.

Sanitetskvinnene har vært samfunnsbyggere, fremmet kvinners rettigheter, styrket helsestellet og bygd opp sjukehuset. Sjukehuset solgte de i 2004, og siden har de drysset millioner fra handelen ut til gode formål i Orkdal.

Forebyggende helsearbeid er kjernevirksomheten til sanitetskvinnene. Orkdal kommune har kommet etter og vedtatt folkehelse som mål.

- Det er godt å se resultater av det vi gjør. Og nå har jeg en nyhet: Vi har fått nye medlemmer, og de er unge! strålte leder Lisa Ofstad i takketalen.

DSC_0013.JPG

Bandet Reloaded med den strålende vokalisten Heidi Blåsmo underholdt ca 300 frammøtte på åpnings- og 50-årsfesten. Heidi er opprinnelig fra Orkanger.

En annen nyhet  - årets julegave
Ikke bare hedersprisen var en nyhet. Kulturutvalgets leder Arne Grønset kunne avsløre hva som blir en av de mest populære julegavene i Orkdal i år. Fjerde og siste bind av bokverket Orkdalshistoria er i salg fra 23.november. Forfatterne har skrevet seg fram til vår egen tid.

DSC_0009.JPG

Orkla Fjellsportklubb fikk kommunens Miljøpris for klatrehallen, som er bygd i passivhusstandard.

Benjamin Baldwin
fra OIF mottok Orkdal kommunes idrettstipend på 20 000 kroner. Benjamin er en av landets beste styrkeløftere i sin klasse og hevder seg også med internasjonale titler.

Svømmehall -når?
Både konferansier Hans Kristian Sæterbakk og ordfører Gunnar H. Lysholm brukte mye tid på å presentere alt som er bygd av idrettsanlegg i Orkdal de siste årene.

Ordføreren tok sjansen på å nevne også det som mangler:

- Det eneste vi ikke har nå er svømmehall. Vi jobber med saken i forbindelse med budsjettarbeidet, sa Lysholm, og salen brøt ut i applaaus.

Så la han til:

- Det blir svømmehall i løpet av ikke så mange år.

Orkdal kommunestyre vedtok i år et mål om byggestart i 2014. Nå er dette så usikkert at OIF har skrevet brev til ordføreren for å unngå at vedtaket om byggestart blir satt til side.

DSC_0004.JPG

Orkdal pensjonistkor innledet festaftenen i Orklahallen. Her finnes sangere på over 90 år, og alle har levd lenger enn den 50 år gamle storkommunen Orkdal.

Ordføreren kastet en håndball ut i salen, og Orkdal kommune satte fyr på et festfyrverkeri som vi ikke en gang ser på nyttårsaften. Dermed var Orklahallen åpnet og 50-årsfesten slutt.

DSC_0058.JPG

Fyrverkeriet trosset styrtregn og harde vindkast.

DSC_0024.JPG

Festkveldens klart mest populære aktører: Sanitetskvinnene. Leder Lisa Ofstad holder takketale, kulturutvalgets leder Arne Grønset til venstre. Kommunejubileet var kombinert med en markering av at det er 100 år siden kvinnene fikk stemmerett.

PS: Lørdag er det full fart i Orklahallen. Idretten i Orkdal presenterer seg på bred front. Mye fin underholdning - ta en tur. Orkdal idrettsråd er arrangør.

 

Publisert 15.11.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Brigitte Kvarsnes 15.11.2013 22:51
Enig med deg, men jeg synes at "Knyken folket", også fikk en velfortjent pris for gratis innsats i mange år. Også hederspris til den unge familien som pusset opp stabbur, eller var det gård?? Det hadde stått tomt i mange år i hvert fall før de renoverte fullstendig. De plakatene i bakgrunnen laget som kollasje med alle hendelser i kommunen de siste 5o år, var veldig godt laget også, synes jeg.. mvh.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse