Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Joplassen kommer nå: Her skal Orkanger vokse!

Joplassperspektiv_banner.jpg

Her kommer det første, store villastrøket i Orkdal siden 80-tallet. På bildet ser du de 46 første tomtene som Salvesen & Thams legger ut for salg i Joplassen/Perbakkan. Salget starter torsdag 31.oktober. Byggestart er planlagt i løpet av høsten 2014.

På nettstedet Joplassentomter kan interesserte se pris og størrelse - og plukke ut drømmetomta ved hjelp av en tomtevelger. Trykk på bildet under:

Tomtevelger1_1_1.jpg
Eiendomsmegler1 opplyser at det blir loddtrekning hvis flere vil kjøpe samme tomt ved salgsstart.

Spennende marked
Boligmarkedet i Orkdal har vært tregt i lang tid med lav omsetning og lite bygging. Det har knapt vært mulig å sikre seg en ny enebolig i sentrale strøk. Folkeveksten er liten.

I området Joplassen/Perbakkan får tomtekjøperne bestemme selv hva slags hus de vil sette opp.

Tomteprisene strekker seg fra 700 000 til 1,2 millioner kroner. 21 av de 46 tomtene har en pris på over 1 million. Størrelse: 740 til 1074 kvm.

Det knytter seg store forventninger til prosjektet, og spenning til hvordan markedet vil reagere. Nye boligfelt av denne typen har blitt en sjeldenhet. I dag skal det stort sett bygges konsentrert i rekkehus eller blokk for å spare arealer.

Tilflytting
Joplassen/Perbakkan kan vekke interesse utenfor Orkdal, både i de nærmeste nabokommunene og i Trondheim, og dermed sikre tilflytting. Blant annet i Malvik vokste folketallet fort da det ble bygd eneboliger.

På den annen side har tre prosjekterte eneboliger nederst i Hovsbakkan viset seg vanskelige å selge (pris 4,3-4,4 millioner).

Orkdal ligger litt lenger fra Trondheim enn Malvik, og blir trolig oppfattet av veldig mange som enda lenger unna byen enn hva kommunen faktisk er.

På den annen side er Orkanger det mest urbane stedet i fylket utenfor Trondheim, ifølge en rapport fra Norsk Institutt for by- og regionforskning.

Inntil skog og lysløype
Det nye boligområdet ligger nær utfartsterrenget, og kan med enkle grep kobles direkte til lysløypenettet. Ny lysløypetrase via Buvikløypa/Furuberget er foreslått av Orkanger Vel og Nerviksbakkan Vel.

I markedsføringa så langt legges det vekt nettopp på friheten, marka og utsikten.

Arbeidet med infrastruktur er i gang. Kraftlinja til Thamshavn skal flyttes, og det er prosjektert et høydebasseng for vatn.

80 boliger
Totalt vil området trolig omfatte ca 80 boliger. Resten av Joplassen/Perbakken får mer konsentrert bebyggelse i form av rekkehus eller andre typer flermannsboliger i neste byggetrinn. Det jobbes med flere alternativer.

Nå blir det også bygging på Franslykkja i regi av Salvesen & Thams. Der kommer 25 leiligheter i blokk.

Godt salg begge steder vil aktualisere utbygging av skolene på Orkanger.

Som på bildet under markedsfører Eiendomsmegler1 utsikten fra de nye villaene (alle illustrasjoner fra joplassentomter.no).

JoplassTomtebilde_panorama.jpg

 

Publisert 24.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse