Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny trist nyhet for gata: Orkdal Farve og Interiør er konkurs

DSC_0001_1.JPG

Fredag kom nyheten om at Orkanger Parfymeri flytter fra handlegata til Amfi. Samme dag ble det åpnet konkurs i nabobutikken Orkdal Farve og Interiør. Sentrum er under press.

Konkursen kom etter at eierne har begjært såkalt oppbud. Konkursen omfatter tre aksjeselskaper:

* Orkdal Farve og Interiør (butikkdrift).

* Orkdal Malerforretning (malerarbeid).

* Orkdal Malerforretning Holding.

Det synlige resultatet for publikum er plakaten "stengt" på døra i Orkdalsveien 75.

Her har det vært salg av tepper, gardiner, annet interiør og maleprodukter i mange tiår.

På samme måte har parfymeriet etablert seg som en institusjon blant nisjebutikkene i sentrum. Parfymeriet forlater handlegata for å sikre videre drift i kjøpesenter.

Reisebyrået  VIA Tours er midlertidig i lokalene i nummer 77. I det såkalte Kvarsnes-huset kommer en klinikk for øyeoperasjoner som erstatning for kafe og butikk.

Ingen politisk innsats
Sentrumsgata har ikke blitt løftet fram som et politisk prosjekt, trass i at ekspertene Orkdal kommune har leid inn peker på betydningen av et mangfoldig sentrum i gata av hensyn til kommunens attraktivitet.

I stedet er det fattet en serie politiske vedtak som svekker sentrum til fordel for kjøpesentrene og billige lokaler på industriområdet. Politikere som Gunnar H. Lysholm, Per Kirkaune (begge Orkdalslista) og Rasmus Skålholt (Sp) har ført an i spredningen av sentrum.

Vrøvl-argumentet
Ordfører Gunnar H. Lysholm velger å kalle faktabasert kritikk mot egen politikk på dette området for vrøvl.

Mindre steder/større byer arbeider systematisk for å skape attraktive sentra/styrke midtbyområder. Denne politikken bygger på kunnskap.

Ordføreren i Orkdal skrev i et leserinnlegg om "vrøvl" at markedet fungerer. Sentrumsutvikling er imidlertid et redskap for å påvirke markedet i en ønsket retning.

Hans Kringstad

DSC_0003_1.JPG

 

Publisert 20.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ex butikkeier 20.10.2013 23:46
Raseringen av Orkanger som sentrum fortsetter i kjent stil. Dette skjer etter mange år med feilslått sentrumspolitikk. Det verste er at dagens ledende politikere ikke har prøvd å rette seg etter rådene fra kostbare innleide byplanleggere. Orkdal 2040 ble dessverre det som mange forståsegpåere spådde. En fadese der kommunen hivde millioner rett i dass.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse